Haberler

Bakan Çağlayan: 'Bu Yıl Yeni İhracat Rekorunun Kırıldığı Yıl Olacak'

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'de ilk kez vakum tüplü güneş kollektörleri üretimi yapan Lara Solar Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde Hulusi Şahin'e ait PVC ve plastik üzerine üretim yapan Meltem Kimya Tesisleri ile Hikmet Aslan'a ait, Türkiye'de ilk kez vakum tüplü güneş kollektörleri üretimi yapan Lara Solar Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Adana Valisi İlhan Atış, milletvekilleri ve çok sayıda işadamının katıldığı törende konuşan Bakan Çağlayan, fabrikaları açan işadamlarına, 'Onları başımızın üstünde tutarız' diyerek teşekkür etti. İstihdam sağlayan, yatırım yapan girişimcilerin hizmetkarı olacaklarını belirten Çağlayan, "Bu bizim için en büyük onurdur. Devletin yükünü sizler aldınız ve sizlerin yanında olmak bizlerin en tabi görevimiz. Yaptığınız fabrikalar Türkiye'nin ihracatında önemli bir yer alacaktır. Türkiye'nin ihracatı her ay 2 milyar dolar artıyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler. Biz perşembeyi görüyoruz. Bir aksilik olmazsa, 2011 yılı yeni bir ihracat rekorunun kırıldığı yıl olacaktır. Bu konuda katkısı olan tüm iş adamlarımızı kutluyorum" dedi.

'KEŞKE AK PARTİ 18. 5 YIL ÖNCE GELSEYDİ'

Türkiye'yi yıllarca yanlış yönetenlerin ve ekonomisini bozanların, sanayiciyi haksızlıklarla karşı karşıya bıraktığını ve kimsenin bundan hesap sormadığını kaydeden Bakan Çağlayan, bu konuda ilerleme sağlandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama artık Türkiye bu konuda yolunu almıştır. Başbakanımızın iradesi, hükümetimizin kararlılığıyla, özel iş alanında özel sektörün olması gerektiği ve özel sektörü sonuna kadar destekleyeceğimiz fikri, ciddi olarak benimsenmiştir. Keşke AK Parti bu ülkeye 8, 5 yıl değil de 18, 5 yıl önce gelseydi, bugün bakın Türkiye nerede olurdu. 2023'te koyduğumuz hedefleri Türkiye çoktan yakalamış olurdu. Geçmişte Türkiye'ye çok zaman kaybettirildi".

'HOPA'DAKİ OLAYLAR ZIMBIRTIDAN İBARET'

Konuşmalardan sonra beraberindekilerle tesislerin açılışını yapıp gezen Bakan Çağlayan, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın miting yaptığı Artvin'in Hopa İlçesi'nde çıkan olaylarla ilgili bir sorusu üzerine, "Bu saldırı eşkıyalıktır. Bu tür olaylar bizim için ufak tefek zımbırtıdan ibaret. Bu tür şeyler de bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya da asla yetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na yönelik böylesi bir saldırıyı hiç kimsenin benimsemesi mümkün değil. Bu şekilde bizi asla yıldıramazlar. Başbakanımız, çok net ifade etmiştir ve Hopa'ya hakikaten de eşkıya inmiş. Bunlar eşkıyalıktan başka bir şey değil. Biz bunları şiddetle reddettiğimiz gibi şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanların kim olduğunu da milletimiz görüyor" diye konuştu.

'BİZ İŞ ALEMİNİN ÖNÜNDEKİ ÇÖPÜ TEMİZLEDİK'

Bakan Çağlayan, daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi'nin 21'inci kuruluş yılı etkinliklerine katıldı. HiltonSa Oteli'ndeki çok sayıda işadamının katıldığı etkinlikte konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'de özel sektörün ve ihracatın büyümesi için siyaset olarak ne yapmak gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. İhracatın yükselmesindeki asıl başarının işadamlarına ait olduğunu anlatan Çağlayan, "Biz iş aleminin önündeki çer çöpü temizledik. Sizlerin yolunu asfaltladık, açtık. Sadece duble yol yapmadık, ekonominin otobanlarını da yaptık. Sizlere de 'Çıkın yanınızdayız, arkanızdayız bu otobanda bastırın' dedik. Bugün Türkiye kişi başı milli geliri, ihracatı 4'e katladıysa, bugün satın alma gücü paritesine göre 15'inci sıraya gelmişse üç sihirli şey var; önce istikrar, iki güven, üçüncüsü tüm özel sektörün önü açıldı. Eli kolu serbest bırakıldığında neler yapabileceği görülmüştür. Şimdi 2023'de 500 milyar dolar ihracata yelken açtık. 2 trilyon lira milli gelir yapacağız. Türkiye dünyanın ilk 10 ekonominin arasına girecek. Girer mi? Bal gibi girer. Biz bunu yaptık, sizler yaptınız. yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. 8, 5 yılda bunu uzaylılar mı yaptı, sizler gerçekleştirdiniz. Türkiye yakaladığı bu potansiyelle 2023'den önce de 500 milyar dolar ihracatı rahatlıkla görür" diye konuştu.

'IMF TÜRKİYE'YE İKİ YÜZLÜ DAVRANDI'

Bakan Çağlayan, 2002'de Türkiye'nin IMF'ye borcunun 27 milyar dolar olduğunu, bugün ise bu rakamın 4. 8 milyar dolara düştüğünü kaydetti. 2013'te borcu kapatacaklarını sözlerine ekleyen Çağlayan, şöyle devam etti: "IMF'den 1 milyar dolar borç almak için 3 takla, 2 parende atmaya başlamıştık neredeyse. 'IMF bu yetmez 2 de burgu at' diyordu. Çünkü IMF sistem olarak her zaman Türkiye'ye aynı Avrupa Birliği (AB) gibi iki yüzlü davranmış olan bir kuruluştur. Aynı AB gibidir. Bunu söylerken AB'ye karşı olmadığımızı, sonuna kadar Türkiye'nin haklarını almamız gerektiğini söylemek istiyorum. Orada hak gaspına izin vermeyeceğiz. 1999'da Türkiye'nin IMF'ye borcu 893 milyon dolardı. 1 milyar dolardan az. 2002'ye geldiğimizde borç 27 milyar dolar olmuştu. Eğer 1 milyar dolar kredi alamazsa memurunun maaşını ödeyemezdi. Size milattan önce bahsetmiyorum, 9 yıl önceden bahsediyorum. Bugün IMF'ye dirseğimizin tersini gösterdik. IMF'ye hiç bir zaman kızmadım. Bizi IMF'ye muhtaç edenlere kızdım. " Çağlayan, konuşmalardan sonra MÜSİAD'a yeni üye olan işadamlarına rozet taktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title