Haberler

Bakan Çağlayan Arap Birliği'nin, Suriye İçin Aldığı Kararlara Uyacağız

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Arap Birliği'nin Suriye için aldığı kararların bir kısmına uyacaklarını belirterek, Bugün Arap Birliği'nin almış olduğu kararlar, gerek siyasi, gerek ekonomik yaptırımlar Suriye ekonomisinde ciddi kayıplar oluşturacaktır.dedi.Ülkemizdeki yatırımlara da değinen Bakan Çağlayan, Türkiye'de önemli bir teşvik sistemi çalışmalarını yeni yılda uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Arap Birliği'nin Suriye için aldığı kararların bir kısmına uyacaklarını belirterek, Bugün Arap Birliği'nin almış olduğu kararlar, gerek siyasi, gerek ekonomik yaptırımlar Suriye ekonomisinde ciddi kayıplar oluşturacaktır.dedi. Ülkemizdeki yatırımlara da değinen Bakan Çağlayan, Türkiye'de önemli bir teşvik sistemi çalışmalarını yeni yılda uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bir dizi ziyaret ve açılış törenlerine katılmak için bugün Karaman'a geldi. Partililer tarafından polisevi önünde karşılanan Bakan Zafer Çağlayan ilk olarak Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Ardından 13 ülkede faaliyet gösteren M.M. Packing Süperpak Ambalaj Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

1923 yılından 2002 yılına kadar ülkemize 14.5 milyar dolar küresel sermayenin yatırım yaptığını hatırlatan Bakan Zafer Çağlayan, son 8 yılda 105 milyar dolar yatırım yapıldığını, bunların yüzde 80'inin de Avrupa'dan gelen yatırımlar olduğunu ifade etti.

'DİNAMİK BİR İÇ PAZARA SAHİBİZ'

Türkiye'nin dinamek bir iç pazara sahip olduğunu belirten Bakan Çağlayan, şunları söyledi

Türkiye'nin genç nüfusu büyük bir avantaj. 19 milyon insan 14 yaş altında. Türkiye nitelikli işgücü açısından çok ciddi avantaja sahiptir. Bu yıl kişi başı geliri, 11 bin dolarda göreceğiz. 2023'de kişi başı geliri 25 bin dolarda planlıyoruz. Bugün dünyanın 17'inci, Avrupa'nın da 6'ıncı büyük ülkesi olan Türkiye'yi 2023'de, A-Takımına, Şampiyonlar Ligi'ne sokmak istiyoruz.

'TÜRKİYE'SİZ BİR AB, AB OLMAKTAN UZAKLAŞIR'

Avrupa Birliği'ne değinen Bakan Zafer Çağlayan, Avrupa'nın bir rekabet edemez yapıya dönüşmesi ve yaş ortalamasının 43 seviyesine gelmesi ile bu zamandan sonra Türkiyesiz bir AB, AB olmaktan uzaklaşır. Son krizi görüyoruz. 2008'de başlayan krizi, biz 2009'da ciddi şekilde atlattık. İrlanda, Yunanistan, Portekiz, İtalya, İspanya, bu ülkelerin hepsinde siyasi istikrar bozuldu. Hükümetler değişti. Bugün Avrupa'nın en büyük problemi ülkelerin kamu borçları ve bütçe açıklarıdır. Türkiye'yi sağlam yapan siyasi istikrardır. Bugün AB üyesi ülkelerin kamu borçları iç ve dış borçları yüzde 80'lere gelmiştir. Bizde ise milli gelirimizin sadece yüzde 39'u dur. Avrupa'nın çıkış noktasının Türkiye olduğunu ben biliyorum.şeklinde konuştu.

'YENİ TEŞVİK SİSTEMİ'

Bakan Zafer Çağlayan, Türkiye'de önemli bir teşvik sistemi çalışmalarını yeni yılda uygulamaya koyacağız. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat şartı bizim olmazsa olmazlarımız. Yüksek katma değer AR-GE bizim olmazsa olmazlarımız. dedi.

ARAP BİRLİĞİ KARARLARI

Konuşmasına Arap Birliği'nin Suriye için aldığı kararlarada yer veren Bakan Çağlayan, şunları söyledi

Biz Suriye yönetiminin halkın taleplerine ve isteklerine cevap vermesini istedik. Suriyeliler bizim kardeşimiz. Bugün Arap Birliği'nin almış olduğu kararlar, gerek siyasi, gerek ekonomik yaptırımlar Suriye ekonomisinde ciddi kayıplar oluşturacaktır. Bizde bakanlar olarak bir araya geldik. Suriye bizim için ticaret açısından önemli bir ülke. Orada 1 milyar dolardan fazla Türk yatırımcı var. Ama öncelik, oradaki katliamın durdurulmasıdır. Bizim bakışımızda önce insanlardır. Dili, dini ne olursa olsun. Suriye ciddi ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye'de, Arap Birliğinin almış olduğu kararlardan bir kısmına da uyacaktır. Güzergah konusuna gelince Suriye'nin bizim için bir önemi de önemli bir geçiş güzergahı olmasıydı. Suriye'deki iç kargaşa, transport konusunda planlarımızı yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Biz o güzergahta bir çok alternatife sahibiz. Irak üzerinden hatta, Rodos ve Mersin üzerinden Ortadoğu'ya gitmek. Lojistik anlamda sıkıntı yok. Ümit ediyoruz ki, Suriye bir an önce sıkıntıyı görür. Yoksa kendilerini kötü günler bekliyor. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.ödedi.

Bakan Çağlayan, açılışın ardından fabrikada incelemede bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title