Haberler

Bakan Ayşenur İslam, Denizli'de Konuştu (2)

Aile SOSYAL DESTEK PROGRAMINE GEÇİLECEĞİNİ AÇIKLADI AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ardından Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Aile SOSYAL DESTEK PROGRAMINE GEÇİLECEĞİNİ AÇIKLADI

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ardından Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Bakanlık olarak bundan sonra sosyal hizmet merkezleri açmayacaklarını bunun yerine mobil olan Aile Sosyal Destek Programı sistemine geçeceklerini belirten Bakan İslam, "Aile Sosyal Destek Programı'nı mobil hizmet sunarak hayata geçireceğiz. Sosyal hizmet merkezlerinde pek çok eleman istihdam edip orada ikinci bir müdürlük meydana getirmektense sosyal hizmet görevlisi istihdam edip, ailelerin teker teker ayağına gidilerek hizmet vermenin çok daha efektif olacağını gördük. Merkezlerdeki uzmanlar, yeni sistemde görevlendirilecek. Şu anda dört şehirde pilot uygulamasını yapıyoruz. Bunların neticelerini aldıktan sonra bütün Türkiye'de işe başlayacağız. Bizde kayıtlı sekiz milyon hanedeki sosyal yoksunluk durumlarının farkındayız, biliyoruz. Öncelikle o hanelerden başlayacağız ve her aileye sosyal hizmet görevlisi gidecek, onları ziyaret edecek. 500 ile bin ailenin sosyal hizmet görevlisi olacak. Aileyi ziyaret edecek maddi yoksunluğun yanında başka bir şey var mı diye bakacak. Yani şiddet, işsizlik, okuyamayan çocuk, bakıma muhtaç yaşlı, bizim kayıtlarımızın dışında olan bir engellilik durumu, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı var mı bakacak. Görevlimiz bunları tespit edecek ve aileyi yönlendirecek" dedi.

Vali Şükrü Kocatepe, ziyaretin sonunda Bakan İslam'a cam vazo hediye etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan'ı da makamında ziyaret eden Bakan Ayşenur İslam, son olarak huzurevi ziyareti gerçekleştirdi. - İslam

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kocatepe Ayşenur İslam Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title