Haberler

Azize Santa Barbara İzmit'te Anıldı

Güncelleme:

İzmit'te, Hıristiyanlığı seçtiği için babası tarafından başı kesilerek öldürülen Santa Barbara için ölüm yıl dönümünde ayin düzenlendi.

İzmit'te, Hıristiyanlığı seçtiği için babası tarafından başı kesilerek öldürülen Santa Barbara için ölüm yıldönümünde ayin düzenlendi.

Hıristiyanlığı seçmesi nedeniyle babası tarafından 4 Aralık 235 tarihinde İzmit Şehitlik Korusu'nda bulunan kulede öldürülen Azize Santa Barbara, hıristiyan din adamlarının katıldığı bir ayinle anıldı. Hıristiyan dünyasında ilk Azize olarak kabul edilen ve İzmit'te öldürüldüğü sanılan Santa Barbara'yı anma törenine Konya Metropoliti Theoliptos Fenerli, Fener Rum Patrikhanesi Başdanışmanı Yorgo Benlisoy, Papaz Vissarian katıldı. Ortodoksların katılımıyla Santa Barbara'yı anmak için Bağçeşme'deki öldüğü kulede toplanan din adamları İncil'den ayetler okuyup dua etti.

SANTA BARBARA

4 Aralık 235 tarihinde tek bir İlah var dediği için Roma Mahkemesi'nin kararı yerine getirilerek babası Dioskorus tarafından başı kılıçla kesilerek öldürüldü. İnançları için öldürülen Barbara'nın kemikleri 550 yılında İstanbul'a götürüldü. Haçlı Seferleri sırasında Ayasofya'da latinler tarafından alınan Azize'nin sandukası içindeki kemiklerle birlikte Vatikan'a götürüldü. 1453 yılından sonra Avrupalı gemicilere Papalık tarafından verilen denizcilerin Azize'si olarak da bilinen Barbara'nın kemikleri dünyadaki 45 Santa Barbara şehrine götürülmüş ve bu şehirlere ismini vermiştir. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Santa Barbara Politika Güncel Haberler

title