Haberler

Aydın'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü adet gereği kutlandı.

Eski kutlamaların arandığı etkinlikte Aydın Efeleri zeybek oynadı, İzmir’den gelen bando ekibi de birkaç parça çaldı. Milli ve manevi değerlerin ve kurtuluş ruhunun adeta yok olduğu etkinliğe vatandaşlar da ilgi göstermedi.Törene, Aydın Vali Vekili Hayrettin Çifti, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, protokol üyeleri ve az sayıda vatandaş katıldı.Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Aydın Belediye Başkanı Özelm Çerçioğlu, zaferin kolay kazanılmadığını ve tarihin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün mesajının okunduğu törende kurtuluş gününü anımsatan hiçbir etkinliğe yer verilmedi. Daha çok çocuklara ve genç nesle anlatılması gereken esaret günlerine ilişkin etkinlik olmayınca programa katılan çocuk sayısı da iki elin parmak sayısını geçmedi.Meydandaki törenin ardından katılımcılar Abide Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından Kent Meydanı’ndaki otoparkın açılışı yapıldı.

İBRAHİM KILINÇ

AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Uzunırmak Ak Parti İzmir Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title