Haberler

Avrupa"Da Memur "Anadolu"Da Basketbolcu

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yeteneğini kaybeden ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren 39 yaşındaki Ali Yasin Zengin, engeline rağmen mesleğini ve profesyonel basketbolu bir arada yürütüyor.

BÜLENT ERSÖZ - Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yeteneğini kaybeden ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren 39 yaşındaki Ali Yasin Zengin, engeline rağmen mesleğini ve profesyonel basketbolu bir arada yürütüyor.

Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde memur olarak görev yapan Zengin, Çanakkale Boğazgücü Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olarak takım arkadaşlarıyla Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele ediyor.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından yürüme yeteneğini kaybettiğini söyledi. Uzun tedavi sürecine rağmen tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiğini anlatan Zengin, bu durumun kendisini yıldırmadığını, 2002 yılında Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde memur olarak göreve başladığını belirtti.

Memuriyet hayatının yanı sıra spor ile de ilgilendiğini ifade eden Zengin, 2005 yılından bu yana Çanakkale Boğazgücü Engelililer Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olduğunu dile getirdi.

Gündüzleri Avrupa yakasındaki okulda mesaisini tamamladıktan sonra aracıyla feribotu kullanarak boğazın karşı yakasındaki Çanakkale kent merkezine geçtiğini belirten Zengin, buradaki kulüp bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

"İki kez Türkiye şampiyonluğu yaşadım"

Ali Yasin Zengin, iki işi bir arada yürütmenin özveri gerektirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu anda takım olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele veriyoruz. Tekerlekli sandalye basketboluyla birçok başarıya imza attım. İki kez takım arkadaşlarımla Türkiye şampiyonluğu yaşadım. Bu tabii ki büyük özveri gerektiriyor. Her gün antrenman için feribot ile Çanakkale'ye geçiyorum. Geceleri spor salonunda arkadaşlarım ile birlikte antrenman yapıyorum. Bu şekilde engellerimizi aşmaya çalışıyoruz."

Çevresinden de büyük destek gördüğünü belirten Zengin, "Halkımız biz engelli bireylere çok duyarlı. Problemlerimizi aşabilmemiz için ilçemizdeki kamu kurumları anında seferber oluyor. Spor ise yaşamsal anlamda hayatımızı devam ettirmek için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Ali Yasin Eceabat Politika Güncel Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title