Haberler

Atlantis, Uui'den Ayrılmaya Hazırlanıyor

Amerikan Uzay Mekiği Atlantis ile Uluslararası Uzay İstasyonu (Uui) Arasındaki Geçirimsiz Bölümün Kapatılmaya Başlandığı, Mekiğin Dünya'ya Dönmeye Hazırlandığı Bildirildi.

Amerikan uzay mekiği Atlantis ile Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) arasındaki geçirimsiz bölümün kapatılmaya başlandığı, mekiğin Dünya'ya dönmeye hazırlandığı bildirildi.

Atlantis mürettebatından Brent Jett, Houston'daki Kontrol Merkezi'ne, dönüşle ilgili bütün işlemlerin tamamlandığını iletti.

Mekiğin 20 Eylülde, Kennedy Uzay Merkezi pistine TSİ 12.57'de inmesi bekleniyor. Mekik aynı yerden 9 Eylülde fırlatılmıştı.

Astronotlar, 2003 yılı Şubat ayındaki Columbia kazasından sonra kesintiye uğrayan UUİ'nin tamamlanması çalışmalarının sürdürmek amacıyla, 11 günlük görevleri sırasında 3 uzay yürüyüşü yaptı ve 17,5 tonluk P3 ve P4 adlı modülleri yerleştirdi. Astronotlar ayrıca, istasyona daha fazla enerji sağlayacak güneş panellerinin monte etti.

UUİ'nin yapımının tamamlanması, Ay ve Mars'a yönelik olası yolcuklar açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title