Haberler

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıldönümü

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, hürriyet ve istiklali yüreklerinde sembolleştiren Ankaralılar'ın 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ile yaktığı özgürlük ve bağımsızlık meşalesini hiç söndürmeyeceğini bildirdi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel,  hürriyet ve istiklali yüreklerinde sembolleştiren Ankaralılar'ın 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ile yaktığı özgürlük ve bağımsızlık meşalesini  hiç söndürmeyeceğini bildirdi.

Yüksel, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dikmen Tepesi'nde 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün karşılanmasında duyulan gurur ve heyecanı, tüm Ankaralılar'ın bir kez daha yüreklerinde hissettiğini belirten Yüksel, "27 Aralık 1919'da Dikmen sırtlarında gurur ve heyecanla yolunu gözleyen ve milli mücadelede hiç tereddüt etmeden Mustafa Kemal'in yanında yer alan Ankaralılar, 'vatanı ve milleti düşmandan kurtarmak için hepimiz ölmeye hazırız, emrinizi bekliyoruz' beyan ve iradelerini bugün de kararlılıkla muhafaza etmektedirler" ifadesini kullandı.

Vali Yüksel, hürriyet ve istiklali yüreklerinde sembolleştiren Ankaralılar'ın, 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ile yaktığı özgürlük ve bağımsızlık meşalesini  hiç söndürmeyeceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alaaddin Yüksel Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title