Haberler

Artvin'de Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi

Güncelleme:

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, Artvin-Yusufeli kara yolunda 800 fidan dikildi. Vali Cengiz Ünsal, ormanların önemine vurgu yaparak gelecek nesillere karşı sorumluluk hatırlatması yaptı.

Artvin'de "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce Artvin- Yusufeli kara yolunun 20. kilometresi Zeytinlik köyü mevkisindeki Çoruh Nehri Vadisi'nde düzenlenen etkinlikte, 10 dönüm alana sedir, zeytin, fıstık çamı, badem, zakkum, ayva, incir, kızılcık, nar, ateş dikeni, elma, ceviz, dut, kayısı, armut, yeni dünya, mandalina ve limondan oluşan 800 fidan dikildi.

Vali Cengiz Ünsal, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından ormanlara gerekli önemin verilmesi noktasında 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nün önemli olduğunu söyledi.

Ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yeni fidanların toprakla buluşturulmasının önemine değinen Ünsal, "Bu haftayı gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma günü olarak da değerlendirmeli ve ormanlarımızı, geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin bizlere emaneti olarak görmeliyiz." dedi.

Ünsal, en çok ağaçlandırma yapan ülkeler arasında Türkiye'nin Avrupa'da ilk, dünyada 4'üncü sırada olduğunu belirterek, " Artvin'imizde de bu alandaki çalışmalara yoğun şekilde devam etmekteyiz. Türkiye Yüzyılı'nı kutladığımız 2023 yılı içerisinde ilimiz genelinde 800 bin fidan dikilmiş olup, 2024 yılı içerisinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflemekteyiz." diye konuştu.

Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya da gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli ve en paha biçilmez mirasın uygarlığın en temel göstergesi olan ağaç ve orman varlığı olduğunu kaydetti.

Şavşat halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Programa, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Jandarma Komutanı Mehmet Çelik, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yusufeli Artvin Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title