Haberler

Antalya 'Türkiye 10 Ticaret Merkezinden Biri Olacak'

Bakan Tüfenkci lüks yatı galoşla gezdi (2)'TÜRKİYE 10 TİCARET MERKEZİNDEN BİRİ OLACAK'Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde Özteknik fabrikasının açılış ve yeni teknolojileri tanıtım törenine katıldı.

Bakan Tüfenkci lüks yatı galoşla gezdi (2)

'TÜRKİYE 10 TİCARET MERKEZİNDEN BİRİ OLACAK'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde Özteknik fabrikasının açılış ve yeni teknolojileri tanıtım törenine katıldı. Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin insanlarına ve girişimcilerinin gücüne, küçük dokunuşlar ve desteklerle Türkiye'nin ihracat rakamlarında beklentilerini çok üzerine taşıyacaklarına inandıklarını söyledi.

Bu çerçevede Bakanlık olarak gümrük işlemlerinin, iş akış ve iş süreçlerini hızlandırarak otomasyona geçilmesi konusunda adımlar attıklarını kaydeden Tüfenkci, "Önümüzdeki dönemlerde Türkiye'yi 10 ticaret merkezinden biri haline getirmek istiyoruz. Gerek mevzuat gerekse altyapı imkanlarımızla Türkiye'de ilk 10 ticaret merkezi haline getireceğiz. Türkiye hem kolay ticaret yapan hem de güvenli ticaret yapan ülke konumuna gelecek" dedi.

'TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ AYNI KEFEDE GÖRMELİYİZ'

Türkiye'nin gündeminin ekonomi olması, iş ve AŞ olması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Bakan Tüfenkci, "Birileri ısrarla Türkiye'nin gündemi terör, gözyaşı ve kan olmasını istiyor. Şundan emin olabilirsizi ki biz bu topraklarda son terörist kalmayana kadar mücadelemizi gece gündüz devam ettireceğiz" diye konuştu.

Dünyada terörle muhatap olan tek ülkenin Türkiye olmadığını, İstanbul'da, Ankara'da, Diyarbakır'da bombalar patlarken Brüksel'de, Paris'te de patladığını söyleyen Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Esasında terör bir insanlık suçudur. 'Şu terörist değil bu terörist değil' demeden bütün terör örgütlerini aynı kefede görerek mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Bu noktada Allah'a hamdolsun Türkiye aynı duruşu gösteriyor. Türkiye DAEŞ'i de, PKK'yı da, MLKP'yi de, DHKP'yi de, bilmem ne örgütünü de aynı kefede görüyor, aynı muameleyi gösteriyor ve bunu bir insanlık sorunu olarak görüyor. Onun için mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

Terörle Türkiye'nin içine kapatılmak istendiğini, bunun aksine kendilerinin Türkiye'yi üretim, sevgi ve barışla dünyaya açmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Bülent Tüfenkci, bu noktada Türkiye'nin üretimden, girişimcilikten gelen gücünü önemsediklerini söyledi.

Konuşmasının ardından Bakan Tüfenkci ile beraberindeki eşi Esra Tüfenkci, Ak Parti Antalya milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Kepez Belediye Başkanı Ak Parti'li Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'le fabrikanın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Tüfenkci ve beraberindekiler fabrikayı gezdi.

AVM'LERE NÜFUS AYARI

Bakan Tüfenkci açılışın ardından Abdullah Sevimçok'un vefatın ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) başkanlığına seçilen Adlıhan Dere'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Tüfenkci, alışveriş merkezlerinde nüfusa göre bir düzenlemenin gündemde olduğunu açıkladı. Bakan Tüfenkci, "Belli bir nüfusun altındaki yerlerde zincir mağazalar olmasın. Gelip de küçük bir mahalleye dükkan açmasınlar. Bununla ilgili düzenlemeyi sizlerden aldığımız güçle meclise getireceğiz" diye konuştu.

UÇKURLA ÇUKUR SİYASETİNE SIKIŞMIŞLAR

Bakan Tüfenkci'nin, Antalya'dan ayrılmadan önceki son durağı partisinin il başkanlığı oldu. Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin bugün yönetilemeyen bir muhalefete sahip olduğunu söyledi. Muhalefetin iktidar olmak istemediği gibi iş yapmayı, laf söylemeyi de beceremediğini söyleyen Tüfenkci, "Kendilerinin bugün geldikleri nokta ortada. 'Uçkurla, çukur' siyaseti arasına sıkışmış bir genel başkanları var. Türkiye'nin enerjisini boşa harcatan bir CHP, kendi içinde ne olacağının hesabı içinde MHP var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Bülent Tüfenkci Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title