Haberler

Antalya Deniz Aktaş'ın Katili İstanbul'a Sevk Edilecek

Antalya'da 2 yıl birlikte yaşadığı 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı tabancayla öldüren Lokman Barış Çelik'in, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda üç hafta süreyle gözetim altında tutulup rapor düzenlenmesine karar verildi.

Antalya'da 2 yıl birlikte yaşadığı 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı tabancayla öldüren Lokman Barış Çelik'in, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda üç hafta süreyle gözetim altında tutulup rapor düzenlenmesine karar verildi. Antalya'da 2 yıldır birlikte yaşadığı Deniz Aktaş'ı geçen 4 Mart 2015 gecesi dövüp polis kapıya gelince de tabancayla öldürdüğü iddiasıyla, internet kafe işletmecisi 2 çocuk babası 41 yaşındaki Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuklu sanık Lokman Barış Çelik'in hazır bulunduğu duruşmaya, Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişgin ile tarafların avukatları katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan avukatların da katıldığı duruşmayı, Bodrum'da oturan turizmci Ahmet Bayer'in villasında ölen manken Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş da izledi.

AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK

Mahkemede sanıkla ilgili, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan gönderilen rapor okundu. Raporda sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin sorulara karar verilebilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nde gözlem altına alınmasının uygun olacağı yönünde görüş bildirildi. Bunun üzerine mahkeme Lokman Barış Çelik'in olay tarihinden itibaren akıl hastası olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

3 HAFTA GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

Sanığın 3 haftayı geçmeyecek şekilde müşahade altına alındıktan sonra muayene edilip işlediği bu fiillerle ilgili TCK 32'nci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına göre ceza ehliyetinin olup olmadığına dair bir rapor istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 21 Nisan'a erteledi.

'KADIN CİNAYETLERİNDE YARGILAMA UZAMAMALI'

Duruşma sonrası basına açıklama yapan Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin, yargılama uzadıkça acılarının derinleştiğini söyledi. Cinayetle ilgili yaptıkları açıklamalardan sanığın yakınlarını rahatsız ettiğini kaydeden Yetişgin, "Kızımı öldürdükleri yetmiyormuş gibi bir de bizi adil yargılamayı etkilemekle itham ediyorlar. Cezadan kurtulmak için akıl sağlığı yerinde değildir raporu almaya çalışıyorlar. Bu tür cinayetlerde hep bu yola başvuruluyor. Oysa yapan belli, ölen belli. Kadın cinayetlerini önlemek için caydırıcı yasalar gelsin, indirimler kalksın. Yargılamalar da uzamasın. Öldürmeselerdi bunların hiçbiri olmayacaktı" dedi.

ASLI BAŞ'IN BABASI

Figen Yetişkin'e destek için duruşmaya katılan Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ise şunları söyledi:

"Kızımın ölümüyle ilgili davanın üzerinden 6 yıl geçti ancak hala yargı karar veremedi. Kızımın ölümüyle ilgili cezaevinde tutuklu kalmadı. Bugüne kadar 24 duruşma yapıldı. Duruşmalar uzadıkça biz maddi ve manevi yıpranıyoruz. Bizim çocuklarımızı bir anda öldürdüler. Ama biz her gün ölmeye devam ediyoruz."

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Burcu Karefil de kadın cinayetlerinde ve tecavüz davalarında sanıkların indirim alma çabalarından bıktıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Aslı Baş İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title