Haberler

Ankara: Gökçek-eryılmaz Tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın Açıklamalarının Doğru Olmadığını Belirterek, "CHP'nin En Şanssız Yönü Ufku Olmayan Kişileri Getiriyor Belediye Başkanı Yapıyor, Ondan Sonra Oyları Sürekli Düşüyor. Ben Ne Yapayım?" Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın açıklamalarının doğru olmadığını belirterek, "CHP'nin en şanssız yönü ufku olmayan kişileri getiriyor belediye başkanı yapıyor, ondan sonra oyları sürekli düşüyor. Ben ne yapayım?" dedi.

Gökçek, bugün yaptığı basın toplantısında, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın dünkü açıklamalarına sert cevap verdi. Eryılmaz'ın belediye bütçesinde yapılan kesintiyi talan olarak nitelemesi ve bunun hukuki olmadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Gökçek, "Kusura bakmasın da onun hukuktan falan anladığı yok. Hukuku bir parça bilse zaten bunu yapmaz. Kendisine orada, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kanunun hangi maddesine dayanarak hangi kararı aldığımızı açıkça söyledik. Büyükşehir Belediye Kanunu'nda kesinleşmiş olan 'Belediye borçlarının ödenmesi için ödenek konmazsa bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisi bunu koymaya yetkili' diye kanunun amir hükmü var. Bunu bilmeyen bir belediye başkanı 'hukuki değil' diye. Benim ona bir tavsiyem var. Bıraksın bu belediye başkanlığını, bilmiyor bu işi" diye konuştu.

Eryılmaz'a bu konuları televizyonda öğretmek için bir açık oturuma çıkmak istediğini ancak Eryılmaz'ın 'kaçtığını' savunan Gökçek, "İnsan doğru bildiği şeyi televizyonda tartışmaz mı? Eğer kaçıyorsa bir kimse, bilin ki o doğru söylemiyor" dedi.

Eryılmaz'ın bugünkü bir gazetede, '14 bin metrekare büyüklüğündeki bir arsa üzerinde 245 bin metrekarelik inşaat izni bile verilmiş' sözlerini okuyan Gökçek, "Bir belediye başkanı bunu nasıl söyler Yarabbi. 'Rantsal Dönüşüm Esprisi' diye başlık atıyor. 'Bu şekilde 14 bin metrekare büyüklüğündeki bir arsa üzerinde 245 bin metrekarelik inşaat izni bile verilmiş' diyor. Bu 17 emsal demek. Yani bin metrekare yere 17 bin metrekare inşaat yapılıyor demek. Böyle birşey var mı? Bugüne kadar bizim verdiğimiz en büyük emsal 4.5 emsaldir. O da TOBB'a vermiş olduğumuz Sabancı Bulvarı üzerindeki emsaldir. Onu da kamu müessesesi olduğu için verdik. Yani askerliği nerde yaptı bilmiyorum bu? Topçu muydu, başka birşey miydi? Bilmiyorum ama, bu kadar olmaz yani. Bu rakamları nereden çıkartıyor, nereden icat ediyor?" şeklinde konuştu.

Eskişehir Yolu'nda rant tesis ettiği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Gökçek, "Eskişehir Yolu'nda Nasrettin Hoca heykelinin konulacağı yerin emsali 2 idi, 2.67'ye çıkardık. Ben her zaman diyorum ki 'arkadaş eğer bize iş merkezi teklifi ile geliyorsanız. Bu iş merkezinize Ankara'ya katkıda bulunacak orijinal bir şey de ekleyecekseniz, biz rantta kıskançlık yapmayız. Siz istediğiniz kadar kazanın. Ona ben 5 emsal de veririm, hiç de çekinmem'. Niye? Eğer o yapılan eser Ankara'nın turizmine bir katkıda bulunuyorsa bunu vermen lazım. Bunu vermezsen Ankara'yı geliştiremezsin ki. Samimi söylüyorum, ben mahalleye muhtar yapmam Muzaffer Bey'i. Çünkü belediye başkanlığından anlamıyor adamcağız, kabahat değil ki. Kendi mesleğine saygı duyuyorum. Tıp mesleğinde gitsin ilerlesin, eyvallah" diye konuştu.

Belediye başkanlığının ufuk isteyen bir iş olduğunu belirten Gökçek, "Bilmediğin işin içine niye giriyorsun kardeşim. Niye bu işlerin içerisinde bulunuyorsun. Git kendi işine bak. Bu işten anlamıyorsun, ufkun yok. Zaten CHP'nin en şanssız yönü ufku olmayan kişileri getiriyor belediye başkanı yapıyor, ondan sonra oyları sürekli düşüyor, ben ne yapayım. O adamcağız da öyle" dedi. Eryılmaz'ın 'Ben borcumu vermeye hazırım. Melih Gökçek borcumu almıyor' dediğini savunan Gökçek, "Ya verdin de nerden almadım kardeşim' dedi. Eryılza'ın gayrimenkul teklif edip etmediğinin sorulması üzerine Gökçek, "Doğru değil bunlar. Bana diyor ki gel diyor, Sıhhıye Otoparkı'nın altındaki araziyi al diyor. Büyükşehir Belediye Kanunu çıktığında ilk dağıtımda yanlışlıkla Çankaya Belediyesi'ne verilmiş oradaki alt arazi. O arazinin bizden parasını istiyor. Bu kadar meraklıysa ben kendisine üstünü satayım. Laf mı bu söylediğin. Bu mu borç ödemek? Yok öyle hikaye, borcunu ödeyecek. Öyle bedava su kullanmak yok. Suyu harcıyorsa, suyun da parasını verecek. Bütçemizin yüzde 50'si gitti diyor' yalan kuyruklu yalan. Kendisinin bütçesi 290 trilyona bağlandı. Bizim alacağımız 40 trilyon civarında nasıl yarısı oluyor. Yani yedide birine tekabül ediyor. Askerliğini nerde yaptı ben bilmiyorum arkadaşın" şeklinde konuştu.

"ERYILMAZ GELSİN, BELEDİYECİLİK KURSU VEREYİM"

Yaptırdığı anketleri göre, Çankaya halkının Eryılmaz'dan şikayetçi olduğunu belirten Gökçek, "İşi gücü şov, başka birşey yok. Hizmetin H'si yok. Anca sokakları boyuyor, yeşil beyaza. Biz boyasaydık irtica diye hortlardı. O adam karaladı karaladı gitti. Ne yapıyorsun ya? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde böyle sokakların boyandığı görülmüş. Bu kadar çağdışılık olur mu? dedi. Tüm bu tartışmaların oğlu Osman Gökçek'in Çankaya Belediye Başkanlığı'na aday olması ile ilgili olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine ise Gökçek, "Biz geçen sene de kestik parasını. Geçen sene benim oğlumun adaylığı mı söyleniyordu? Şimdi ağlıyor. Beceriksizliğine kılıf arıyor. Üç senedir belediye başkanısın, Çankaya için ne yaptın, yaptın da birisi mi engelledi? Yok efendim, arsalarını satamıyormuş. Senin arsayla ne ilgin var. Git öbür taraftaki gelen paralarında hizmet etsene. Niye etmiyorsun? Beceri ister, kabiliyet ister. Olmayınca ne olacak, yapamayacak" dedi.

Eryılmaz'ın kendisiyle ilgili, 'Rant dağıtıyor' iddialarını da cevaplandıran Gökçek, "Millete rant dağıtmadan Ankara'ya rant tesisi yaptırabilir misiniz? Adam para kazanmadan, Ankara'ya katkısı bulunacak bir eseri yapar mı? Kim kalkıp da kendiliğinden Ankara'ya birşey yapar? Ona vereceksin imkanı, rant da kazanacak ondan, hem kendi kazanacak hem Ankara kazanacak. Ankara'da 10 tane eğlence merkezi içinde olan orijinal atraksiyonların bulunduğu işyeri olsa, 10 tane işyerinin sahibi para kazanırken Ankara'ya turist gelecek. Ankara'da herkes kazanacak. Şoför kazanacak, bakkal kazanacak, esnaf kazanacak" dedi. Gökçek şunları kaydetti:

"Ama bunlara kalsa Ankara hala köy olacak, kasaba olacak. (Eryılmaz) 'Başkanım bana biraz ufuk dersi ver' dese, vereyim. Ayıp değil ki. Ben gidiyorum kendimi yeterli görmeyip fuar fuar dolaşıyorum. Acaba kaç fuar gezdi. İnsan kendini geliştirmeli. Adam dünyayı görmüyor. Çankaya'da oturuyor. Kendini geliştirmezsen olmaz. Öğrenmezsen olmaz. Bilenden öğreneceksin. Gelsin benim yanıma ben kendisine belediyecilik konusunda, samimi olarak söylüyorum, kurs vereyim. Bir daha yanlış konuşmasın".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title