Haberler

Ankara'da Ziraat Yüksek Mühendisine Telefonla Dolandırıcılık Yapıldı

Güncelleme:

Ankara'da telefonla aradığı ziraat yüksek mühendisi Sabahatin Ö.'ye kendini polis olarak tanıtıp 25 bin dolar dolandıran A.G. hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. A.G. tutuksuz yargılanacak.

ANKARA'da telefonla aradığı ziraat yüksek mühendisi Sabahatin Ö.'ye (77) kendini polis olarak tanıtıp 25 bin dolar dolandıran ve tutuksuz yargılanan A.G. (47) hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara'da A.G., 18 Haziran 2021'de telefonla aradığı ziraat yüksek mühendisi Sabahatin Ö.'ye kendini başkomiser olarak tanıtarak, dolar hesabının bulunduğu bankada bir FETÖ'cünün çalıştığını ve yakalanması için hesabındaki parayı kendisine vermesini istedi. Paranın birkaç gün için kendisine geri verileceğini söyleyen A.G., Sabahatin Ö.'nün telefonu kapatmadan bankaya gitmesini istedi. Bunun  üzerine dolar hesabının olduğu bankaya giderek parayı çeken Sabahattin Ö., A.G.'nin telefondaki talimatlarıyla parayı çekti ve dışarıda yanına gelen kişiye teslim etti. 3 gün sonra parasını geri almak için karakola giden Sabahattin Ö., dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabahattin Ö.'nün şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.G., savcılık ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Söz konusu telefon hattının şirketine ait olduğunu ve hatların İzmir'de çalındığını öne süren A.G., "Bu hatlarla dolandırıcılık yapılmış. Olaylarla ilgili İzmir'de suç duyurusunda bulundum. Bu olayla bir ilgim yoktur" dedi.

Savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan A.G. hakkında, benzer şekildeki 27 dolandırıcılık suçundan suç kaydı olduğu anlaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hazırlanan iddianame, Ankara 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title