Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Evcil Hayvanlara Sahip Çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tüm Evcil Hayvanların Kontrol ve Tedavilerinin Yapıldığı, Kısırlaştırma ve Aşı İşlemlerinin Yerine Getirildiği Merkezi, Başkentliler'in Hizmetine Sunarken, Sahipsiz Hayvanların da Sağlıklı Bir Yaşam Sürdürmelerini Sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm evcil hayvanların kontrol ve tedavilerinin yapıldığı, kısırlaştırma ve aşı işlemlerinin yerine getirildiği merkezi, Başkentliler'in hizmetine sunarken, sahipsiz hayvanların da sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sahipli, sahipsiz tüm evcil hayvanlar için sunduğu imkanlarla örnek nitelikte bir çalışmaya imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Hastanesi, Ankaralılar'ın evcil hayvanlarını muayene ve tedavi ettirebilecekleri, kısırlaştırma ve her türlü aşı işlemini güvenle yaptırabilecekleri bir merkez olarak hizmet verirken, sahipsiz hayvanların da toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan

Hastanesi, Ankaralı hayvan sahipleri için aşı ve microchip kampanyası başlattı. Kampanyayla, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kayıt ve Takip Projesi kapsamında sahipli ve sahipsiz hayvanların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Yıl sonuna kadar devam edecek kampanya süresince vatandaşlar, hayvanlarına 30 YTL karşılığında ithal kuduz aşısı yaptırabilecek ve Microchip taktırabilecek. Büyükşehir Belediyesi'nce Hayvan Kayıt ve Takip Projesi kapsamında toplanan sahipsiz sokak hayvanları da kısırlaştırılarak, kuduz

aşısı ile aşılanıyor. Microchip de takılarak kayıt altına alınan sokak hayvanları, yasa gereği eski yaşam alanlarına bırakılıyor. Bu hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla devreye sokulan 5 adet hayvan toplama aracı ile yaşam alanlarından toplanan sokak hayvanları Kurtuluş Parkı içindeki Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ve Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na getirilerek, gerekli kontrol ve müdahalelerden geçiriliyor. Hizmette verimin arttırılması amacıyla devreye sokulan 2 adet gezici hayvan klinik aracı

da yaşam alanında acil müdahale gereken hayvanların tedavi, aşı ve kayıt işlemlerini yerine getiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna yönelik uygulamalara başladığı 2006 yılının ikinci yarısından bugüne kadar 2 bin 400 sokak hayvanının muayenesini gerçekleştirirken, kısırlaştırma, kırık ve çıkık gibi küçük operasyonları da kapsayan bin 700 cerrahi müdahalenin de bulunduğu toplam 12 bine yakın veterinerlik hizmeti verdi.

HAYVAN HASTANESİ'NDEN ÖRNEK HİZMET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Kurtuluş Parkı içerisinde hizmet veren Evcil Hayvan Hastanesi'nde laboratuar hizmetleri, aşılama, kısırlaştırma operasyonu benzeri hizmetlerin yanı sıra cerrahi müdahaleler de başarıyla gerçekleştiriliyor. Hastane'de insan sağlığını tehdit eden, insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek, aşılama, muayene, tedavi, kısırlaştırma, ameliyat ve parazitlerle mücadele konularında hizmet veriliyor. Hastanede yılda 1 kez periyodik uygulanan

kuduz aşısı ile karma aşı, kedi lösemisi aşısı ile halk arasında köpek için öksürük aşısı olarak bilinen aşıların bir program çerçevesinde yapıldığını hatırlatan yetkililer, gaita testleriyle hayvanların dışkısında bulunan ve insanlara bulaşabilen parazitlerin varlığını araştırdıklarını ve gerekli ilaç tedavisini uyguladıklarını ifade ettiler. Hafta içi 09.00 - 16.30 saatleri arasında hizmet verilen hastaneyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 433 12 12 ve 433 64 64 numaralı telefonları arayabilirler.

Tamamen hizmet amacıyla çalışmalarını sürdüren hastanede, hayvan sahibinden talep edilen sembolik ücret, aşı, ilaç ile tedavide kullanılan malzemelerin temininde harcanıyor.

(TS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title