Haberler

"Anadolu Yaklaşımı" Yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda, "Anadolu Yaklaşımı" Adı Verilen ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (Kobi) Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasını Öngören Tasarı, Kabul Edilerek Yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, "Anadolu Yaklaşımı" adı verilen ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı, kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, yılda 250 kişiden az kişi istihdam eden veya yıllık net satış hasılatı ya da bilanço toplamı 25 milyon YTL olan işletmelerin, 31 Ekim 2006 tarihinden önceki borçları yeniden yapılandırılacak.

Bankalar ve diğer mali kurumlar ile kredi ilişkisi içinde olup, 31 Ekim 2006 tarihine kadar açılmış ve banka ya da diğer mali kurumlar nezdinde donuk veya şüpheli alacaklar hesabına intikal eden kredileri bulunan, finansal darboğaz içindeki KOBİ'lerin, finansal yeniden yapılandırma çerçevesinde belirlenecek süre ve koşullarla, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine olanak sağlanacak.

Alacaklı banka ya da diğer mali kurumlar, söz konusu kredilerin "kanuni faiz ve temerrüt faizini" hesaplarken, bileşik faiz uygulamayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title