Haberler

Almanya Parlamentosu Kosova?nın ?güvenli Ülke? İlan Edilmesini Kabul Etmedi

Dha DIŞ HABER - Almanya Parlamentosu Kosova'nın 'güvenli ülke' ilan edilmesini kabul etmedi Almanya Parlamentosu, Bavyera Eyaleti'nin talebi üzerine yapılan oylamada Kosova'ya 'güvenli ülke' statüsünü tanımadı.

Dha DIŞ HABER - Almanya Parlamentosu Kosova'nın 'güvenli ülke' ilan edilmesini kabul etmedi

Almanya Parlamentosu, Bavyera Eyaleti'nin talebi üzerine yapılan oylamada Kosova'ya 'güvenli ülke' statüsünü tanımadı. Bu karar, Almanya'da bulunan Kosovalı mültecileri sevindirdi.

Die Welt gazetesi, Almanya Federal Parlamentosu'nda eyaletler temsilcilerinin oturumlarında Kosova'nın 'güvenli ülke' ilan edilmesine dair Bavyera Eyaleti'nin teklifine karşı oy kullandıklarını bildirdi. Kosovalıların, Almanya'ya Ocak ve Şubat aylarında yasa dışı göçü zirveye çıktığında, Bavyera Eyaleti Hükümeti, Kosova'nın 'güvenli ülke' ilan edilmesi için Almanya Federal Hükümeti'ne başvuruda bulundu. Kosova'nın 'güvenli ülke' statüsüne girmemesi, Kosova'dan, Almanya'ya gelen mültecileri sevindirdi. Böylece, Almanya kısa bir prosedürlere Kosovalıları Kosova'ya gönderemeyecek, hatta Kosovalıların çoğunun sığınma talebini kabul etmek zorunda kalacak. Bavyera Eyaletinin, bu kararın iptal edilmesi ve Kosova'nın 'güvenli ülke' ilan edilmesi için Anayasa Mahkemesine baş vuruda bulunması bekleniyor.

AB ülkeleri 2 bin 679 kişiyi Kosova'ya geri gönderdi

Almanya'daki bu gelişme günün konusu olurken, AB'nin değişik ülkelerinden, Kosovalılar geri gönderilmeye devam ediyor. Ocak ayından bu yana 2 bin 679 kişinin Kosova'ya geri gönderildiğini bildiren Kosova İç İşleri Bakanlığı, söz konusu Kosovalıların, Almanya, Romanya, Belçika ve Avusturya'dan geri gönderildiklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bavyera Almanya Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title