Haberler

Almanya'da Rapor Almayan Hacı Olamayacak

Bu yıl yapılan değişiklikle Avrupa'dan Suudi Arabistan'a gidecek hacılardan 'Seyahat edebilir' sağlık belgesi ve parmak izi istenecek.

Bu yıl yapılan değişiklikle Avrupa'dan Suudi Arabistan'a gidecek hacılardan 'Seyahat edebilir' sağlık belgesi ve parmak izi istenecek. Suudi yetkililerin istediği sağlık belgelerini hacı adayları kendi ev doktorlarından alacak

Önümüzdeki Eylül ayında Avrupa'dan hacı olmak için kutsal topraklara hareket edecek hacı adaylarını bu yıl iki yeni değişiklik bekliyor. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hac ve Umre Sorumlusu Ali Özdemir'in verdiği bilgiye göre hacı adaylarından seyahat edebilir sağlık belgesi ve parmak izi istenecek. Yapılan bu değişiklerle ilgili bilgi veren Ali Özdemir şunları söyledi:

"Bu yıl Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın bizlerden yani organizatörlerden istediği geçen yıllara göre bir takım değişiklikler var. Bunlardan biri bu yıl hacı adaylarının seyahat edebilmeleri için doktordan özel rapor istiyorlar. Avrupa ve Almanya'dan seyahat edeceklerden parmak izi alacaklar ve bu uygulamayı gümrüklerde hacıların girişini kolaylaştırmak amacıyla yaptıklarını belirtiyorlar. Bu henüz kesinleşmedi ama önümüzdeki günlerde kesinleşmesini bekliyoruz. Belçika'da Hollanda'da ve Fransa'da kesinleşmiş, Almanya'da da önümüzdeki günlerde kesinleşecektir."

RAPORU HERKES KENDİ ALACAK

Sağlık belgelerini hacı adayları kendi ev doktorlarından alacaklarını belirten Özdemir, "Arabistan'a seyahat edebilir" şeklindeki doktor raporunu herkesin kendi ev doktorundan alacağı, parmak izini ise hacı adaylarını belirli kentlerde toplayıp, oraya seyyar aletlerle gelerek parmak izleri oralarda alınacak. Belki Almanya'da büyük şehirlerde 10 merkez yapacağız" dedi.

İLK HACILAR 17 EYLÜL'DE YOLA ÇIKACAK

Ali Özdemir, bu yılki hac yolculuğu ile ilgili bilgiler vererek sözlerine şöyle devam etti: "Son 5-6 yıldır Suudi yetkililer diğer ülkelere olduğu gibi Avrupa ülkelerine de kontenjan koymakta. Bu yıl Almanya'dan hacı sayısı toplam 10 bin 700 olacak. Bunun 4 bin 350'si DİTİB tarafından götürülecek. Diyanet olarak ilk hacılarımız 17 Eylül tarihinde yola çıkacak, 26 Eylül'de son bulacak. Dönüşler 16 Ekim'de başlayacak, 27 Ekim'e kadar devam edecek. Hac seminerleri son 15 gün bütün bölgelerimizdeki din hizmetleri ataşeliklerinde yapılacak ve ayrıca DİTİB'e bağlı tüm derneklerimizde hac seminerleri yapılacak." - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Eylül Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title