Haberler

Akçakale'de Sınırda Bayramlaşma Başladı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinden Bayramlaşma İçin Suriye'ye Geçişler Başladı. Suriye'ye Giden Türk Vatandaşları Akrabalarına Hediye Olarak Halı, Bulgur ve Plastik Eşya Götürdü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden bayramlaşma için Suriye'ye geçişler başladı. Suriye'ye giden Türk vatandaşları akrabalarına hediye olarak halı, bulgur ve plastik eşya götürdü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden yıllardır görmedikleri Suriye'de yaşayan akrabalarının yanına bayramlaşmak için 48 saatliğine idari mektupla gidecek olan bin 142 kişinin geçişlerine bugün sabah başladı. Suriye'ye gidecek olan Türk vatandaşları sabah saatlerinde geçiş yapacakları Akçakale sınır kapısına gelmeye başladı. Oluşturulan güvenlik noktasında işlem yaptırmak için bekleyenlerden bazılarının kucaklarında çocukları bazılarının ellerinde götürecekleri hediyeleri olduğu görüldü. Türk vatandaşları

işlemlerinin yapılmasının ardından Akçakale sınır kapısından Suriye'ye giriş yaptı. Suriye topraklarına giren Türk vatandaşları Suriye'nin Rakka kentinin Tellebiyat ilçesi sınır kapısında da Suriyeli görevlilere işlemlerini yaptırmalarının ardından akrabalarıyla buluştu.

Ramazan Bayramı dolaysıyla Akçakale'deki sınır ötesi bayramlaşmaya Suriye Devlet Televizyonu da ilgi gösterdi. Suriye devlet televizyonunun bayan muhabiri bayramlaşmak için Türkiye'den Suriye'ye giden Türk vatandaşlarıyla röportaj yaptı.

Akçakale Kaymakamlığı'nın idari mektubuyla 48 saatliğine Suriye'ye giden Türk vatandaşlarından bazıları Suriye'de yaşayan akrabalarıyla bugüne kadar birbirlerini hiç görmediklerini söyledi. Suriye'nin Rakka kentinin Tellebiyat ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi Halil Haşim, "Benim dedem 30 yıl önce Suriye'ye yerleşmiş, aslım Batmanlı. Batman ve İzmir'de akrabalarım var. Bende Türkçe'yi Kemal Sunal'ın filmlerini izleyerek öğrendim" dedi.

Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, beraberinde bazı ilçe yöneticileri ile Akçakale sınır kapısından Suriye'ye geçiş yaptı. Suriye'nin Tellebiyat sınır kapısında Tellebiyat Mıntıka Müdür Albay Adnan Halil ile bir araya gelen Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin adım adım iyiye gittiğini söyledi.

Suriyeli Albay Adnan Halil ise, Akçakale sınır kapısının bir an önce açılması temennisinde bulunarak, "Bu bayramda Türk vatandaşları akrabalarıyla bayramlaşmak için Suriye'ye geldi. Ülkemize gelen Türk vatandaşlarını en iyi şekilde ağırlayacağız. Kurban Bayramı'nda da bizim vatandaşlarımız Türkiye'ye gelecek" dedi.

(HA-FÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title