Haberler

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit Açıklaması

Güncelleme:

Güldal Akşit, "Şu anda bugüne kadar elde ettiğimiz kadın başkan ve meclis üyesi adaylığının çok çok üstündeyiz, birkaç misli üstündeyiz" dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit,  "Şu anda bugüne kadar elde ettiğimiz kadın başkan ve meclis üyesi adaylığının çok çok üstündeyiz, birkaç misli üstündeyiz" dedi.

Akşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti olarak kadınların siyasette aktif rol alması için birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinde 17 kadın belediye başkan adayları olduğunu belirten Akşit, bunlardan birinin büyükşehir, 16'sının da çoğu büyük ilçelerde olmak üzere ilçe belediye başkan adayları olduğunu ifade etti.

Kadınların, Konya'da Meram, İzmir'de Konak, İstanbul'da Maltepe, Ankara'da Kalecik gibi önemli ilçelerde aday gösterildiğini dile getiren Akşit, "Bunun yanında, bin 811 kadın meclis üyesi adayımız, 49 da il genel meclis üyesi adayımız var. Geçmişe göre çok çok iyiyiz ama tabii ki daha ideal değil. Dileğimiz; bu sayının çok daha fazla olması" diye konuştu.

Her seçimde, siyasette yer alan kadınların sayısını biraz daha ileriye taşıdıklarını vurgulayan Akşit, şunları kaydetti:

"Hedefimiz; daha ilerisi. Şu anda bugüne kadar elde ettiğimiz kadın başkan ve meclis üyesi adaylığının çok çok üstündeyiz, birkaç misli üstündeyiz. En önemlisi de 45 il kadın kolu başkanımız, 251 ilçe kadın kolu başkanımız adaylar ve seçilebilecek yerdeler. Bu da şunu gösteriyor; kadınlarımızın, teşkilatlardan gelerek, yukarıya çıkma imkanı var. Bu çok önemli bir ayrıntı, yani teşkilatta çalışan orada kalmıyor, siyasette de görev alarak yukarılara doğru çıkabiliyor. AK Parti kadına siyasette bunu tanıdı. Aday göstermek önemli değil, önemli olan seçilebilecek yerlerden aday göstermek. Bu konuda biz şu anda iyi noktadayız. Liyakatli, donanım sahibi, yani sadece kadın olduğu için değil, bu işi başarabilecek, hizmet getirebilecek, gerek eğitimiyle, gerek çevresiyle, gerekse duruşuyla partimizi en iyi şekilde temsil edecek, bilgi ve donanımıyla da hizmet getirecek kapasitedeki kişilerin seçilmesine özen gösterdik. Yani sadece kadın yönüyle değil, hizmet açısından da fayda sağlayacak adayları seçmeye çalıştık."

"Kadınların da siyasette var olduğunu gösteriyoruz"

Akşit, siyaset, iş ve aile hayatında her zaman kadınların yanında olduklarının altını çizdi.

"Biz siyaseti iyi biliriz" diyen erkeklere karşı, belediye başkan adaylığı gibi alanları kadınlara emanet etmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Akşit, erkeklerin her zaman siyaseti kendi alanları olarak gördüğünü işaret etti.

"Biz şu anda kadınların da siyasette var olduğunu gösteriyoruz ve bunu sayın Başbakanımızın desteğiyle yapıyoruz" diyen Akşit, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın desteği olmadan, bu noktalara kadar gelmemiz pek mümkün değil. Onun desteğiyle yola devam ediyoruz. Ben ilk günden itibaren, bu partinin kurucusu olarak, yola çıkan bir kadın eski vekil olarak, şu anda genel başkan olarak, bunu net bir şekilde söylüyorum; AK Parti, kadınların siyasetteki yolunu her zaman açtı, açmaya da devam ediyor. Bugün Meclis'teki 79 kadın vekilin 46'sı AK Parti vekili. Kadın olarak belediye başkanlığında, yerel meclislerde zayıftık, inşallah onu da telafi edeceğiz. Bu seçimlerle, siyasetteki kadını daha iyi noktaya taşıyacağız. Hedefimiz; bütün adaylarımızın seçimi kazanması. AK Parti belediyeciliğinden hizmet alma şansını il ve ilçelerimiz kendilerine tanısın, kendilerini bu hizmetlerden mahrum etmesin."

Kaynak: AA / Güncel

Güldal Akşit Ak Parti Meram Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title