Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: "Bu Yıl İçin 20 Korumalı İş Yeri Açma Hedefi Belirledik"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bu yıl 20 korumalı iş yeri açma hedefi belirlediklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bu yıl 20 korumalı iş yeri açma hedefi belirlediklerini bildirdi.

Bakan Şahin, Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şubesi'nin "21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" dolayısıyla düzenlediği "Dünyanın Melek Yüzleri" programına katıldı.

Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, down sendromlu çocukların eksiği değil fazlası olduğunu ve onlardan alınacak çok dersin bulunduğunu söyledi.

"Adalet ve kalkınma" diyerek yola çıktıklarını ifade eden Şahin, 74 milyonun adil ve rahatça ülkenin kaynaklarını paylaşmayı ve bunu yaparken de insani ve vicdani olarak dezavantajlı grupları avantajlı hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Engelli olanların taşımalı eğitimden bedava istifade etmelerini sağladıklarını, rehabilitasyon sistemini güçlendirdiklerini ve mesleki eğitim sistemlerini güçlendirdiklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki çocuklarımız bu eğitim imkanlarına sağlık ihtiyaçlarına kavuştukça çok daha huzurlu ve mutlu şekilde yaşamın bir parçası olsunlar. İstihdamla ilgili çok önemli karar aldık. Girişimcilik engel tanımaz dedik. KOSGEB'le beraber engelli arkadaşlarımızın girişimci olmasını sağladık. Koruyucu iş yeri dediğimiz onları istihdam içinde tutacak sistemi geliştirdik. İŞKUR'la çalışmamızı tamamladık, Çalışma Bakanımız talimatlandırdı. Bu yıl için 20 korumalı iş yeri açma hedefi belirledik. Geçen yıl yeni bir kadro açtık, down sendromlu çocuklarımız artık yeni sınav sistemiyle kamuda da özel sektörde de iş bulabiliyorlar. Yeni sınav sistemiyle zihinsel engelli çocuklar artık kamuda yeni puan alabiliyor. Çünkü onları kendi içinde sınav yapıyoruz. Artık yerleşmeye başladılar. Nisanın 2'sinde Başbakanımızın da olduğu bir toplantıda 8 bin kadroya engelli arkadaşlarımızı yerleştiriyoruz."

Bakan Şahin, engellilerin sahada yaşadığı birçok sorunu çözecek yeni tasarıyı en kısa sürede meclis tatil edilmeden önce yasalaştırmak istediklerini dile getirdi.

-"21. kromozomlarında bir tane daha fazlası var"-

Oyuncu Halit Ergenç de down sendromluların eksilerinin olmadığını fazlalarının olduğunu belirterek, "21. kromozomlarında bir tane daha fazlası var. Onlar hayatı bizim görmediğimiz, yaşayamadığımız tarafından görüyorlar. Yakınlarında olan insanlara da aslında oradan görebilmeyi ve hayatın değerini anlayabilmeyi öğretiyorlar" dedi.

Down sendromlular için spor federasyonu kurulacağını belirten Ergenç, pazartesi günü Gençlik ve Spor Bakanlığına resmi başvuru yapılacağını söyledi. Herkesten bu konuda yardım beklediklerini vurgulayan Ergenç, olimpiyatlarda da down sendromlu başarılı birçok sporcu olduğunu kaydetti. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Halit Ergenç Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title