Haberler

Agitpa Başkanlığı'na Ranko Krivokapic Seçildi

Ranko Krivokapic, Parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız.

Ranko Krivokapic, Parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız. Parlamenterler olarak öncelikle geleceği kurtaracak yolların inşası için seçiliyoruz

AGİTPA Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen başkan yardımcısı oldu. HaberSerpil KIRKESER Kamera İSTANBUL DHA TBMM'nin ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen AGİTPA 22. Genel Kurulu sona erdi.

Genel kurulun son gününde deklarasyon onaylandı ve başkanlık seçimi yapıldı. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanlığına, Karadağ Delegasyonu Başkanı Ranko Krivokapic seçildi. Türk Delegasyonu Başkanı Emin Önen, başkan yardımcılarından biri oldu. Bir konuşma yapan Ranko Krivokapic verilen desteğe teşekkür ederek, küçük bir ülkenin tekrar gündeme gelmesinin çok önemli olduğunu, Karadağ'ın medeniyetlere ev sahipliğe yapmış bir ülke olduğunu belirterek şunları söyledi Türk meslektaşlarımız tarafından İstanbul'da mükemmel bir ev sahipliğiyle ağırlandık. Büyük bir imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir şehirde bulunuyoruz. Biz de burada demokrasi imparatorluğuyuz aslında. Hepimiz, demokrasiyi çeşitililik açısından önem veriyoruz, inanç farklılıklarına inanıyoruz ve bizi bu şekilde bir araya getiren teşkilata teşekkür ediyoruz. Bu teşkilatımız oynadığı rol çerçevesinde dünya sahnesinde önemli yer tutmakta. Biz dünyadaki en büyük parlementer forumuz. Bizler en önemli sonuçları da üretebileceğimizi göstermek durumundayız. Bütün balkan devletleri beni desteklediler. Daha önce elde edemediğimiz zaferi kazandık. Artık olgunlaştık. Artık bir araya gelebiliyoruz. Bu, benim için ayrıcalık. Dışişleri bakanım da belirli kararlar almam için belki bana telkinde bulunabilir ama herkesin çıkarına olacak şekilde hareket etmem gerekir. Bu şekilde oy almak kolay. Burada, fikirlerimizle misyonumuzu yerine getirmemiz gerekiyor. 'Bakanlar, başbakan liderdir' diye düşünürüz ama biz lideriz. Bizler, doğal liderleriz, hayatla gerçek konularla temasımız var. Artık liderlerin vakti gelmiştir. Normal zamanlarda işler iyi gider ama kriz zamanlarında liderlerimiz önemli. Bu krizlerle başa çıkmak için çalışmalıyız. Bizler, parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız. Parlamenterler olarak öncelikle geleceği kurtaracak yolların inşası için seçiliyoruz. Parlamenterler meşru demokrasinin kaynaklarıdır.

SİLAHLA DEĞİL, BARIŞÇIL YÖNTEMLERLE YARDIM ETMEK İSTİYORUZ

Kurulun sonunda açıklama yapan önceki AGİTPA Başkanı Başkanı Wolfgang Grossruck, çatışma içindeki ülkelere sillahla değil, barışçıl yöntemlerle yardım etmek istediklerini, bu ülkelerde yaşayan insanların korku içerisinde bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu Korku, Avrupa'da güvensizlik telkin ediyor. Bizler, Avrupa'da barışı tesis etmeyi başardık, bunun için müteşekkir olmalıyız. Barışa henüz ulaşamış olanlar için de bunu istiyoruz, bu konuda bilgilerimizi ve tecrübelerimizi aktarmaya hazırız. Ekim ayından itibaren milletvekili adayı olmayacağım. Kariyerine siyasetçi olarak devam edeceğim. Sizlerle beraber olmak değerli bir tecrübe oldu. Milletvekilliğini bıraktıktan sonra çok sıkılacağımı sanmıyorum, torunlarım beni bekliyor. İstanbul'dan iyi duygularla ayrılıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Emin Önen İstanbul Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title