Haberler

Adana - Vatandaş Herşeyini Polise Soruyor

'ocağa Mantı Koydum, Acaba Ne Kadar Ateşte Kalması Lazım'

'OCAĞA MANTI KOYDUM, ACABA NE KADAR ATEŞTE KALMASI LAZIM'

Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, 155 Polis İmdat hattına yapılan çağrılar arasında "Tencereyi ocağa koydum. Yemeği ne kadar kaynatayım?" diye soranların dahi olduğunu söyledi.

Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 155 Polis İmdat hattına günde bin 700'ün üzerinde çağrı yapıldığını belirten Mehmet Salih Kesmez, bu aramaların 400'ünün asayişle ilgili olduğunu, gerisinin boş yere arayan vatandaş ihbarı olduğunu söyledi. Yıl içinde 554 bin arama aldıklarını belirten Kesmez, her ihbarı titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, "Vatandaşlar görünmeyen yüzümüzdür, iletişim hatlarımızdır. Asayişle ilgili yıl içinde aldığımız 147 bin çağrının 80 binine dönüş yapıp vatandaşa yaptığı ihbarla ilgili bilgi veriyoruz. Günlük ortalama bin 700 çağrı geliyor. Bu çok ciddi bir rakamdır. Ancak yapılan her aramayı titizlikle değerlendiriyoruz" dedi.

Polis imdat hattına gelen bir çok çağrının ilginç ve komik olduğunu belirten Kesmez, şöyle devam etti;

"Çocukları korkutmak isteyenlerden, ocağı tencereye koyup, 'Ne kadar kaynatayım' diyenlere kadar bir çok çağrı alıyoruz. Bazıları eşinin kumar oynadığını söyleyerek yardım isterken, bazıları da geç saatte kadar gelmeyen kocasını bulmamızı istiyor. Vatandaş, bazen komik, bazen çok enteresan, bazen de üzüldüğümüz şeyleri ihbar ediyor. Ama en sonunda bizi devlet olarak görüyor. Bizi her şeyi çözer olarak görüyor. Her konusunu, kocasıyla olan konusunu, karısıyla olan konusunu paylaşması, bizi baba, ağabey, abla olarak görmesi gurur veriyor. Biz bazen 'Çocuğu niye bizimle korkutuyor' diye rencide olsak da, demek ki polisi bir aile büyüğü olarak görüyor. Bu bakımdan güven sağladığımız için de memnunuz."

155 Polis İmdat hattına gelen ilginç aramalardan bazıları ise şöyle;

'Polis ağabey, elektrikler kesildi ne zaman gelir?', 'Üst komşumdan garip sesler geliyor', Sulama kanalında su kalmadı, ama şimdi çöpler var. Bunları temizletir misiniz', 'Torunum işsiz, bankalar ona kredi kartı vermesin', 'Kedi sokakta doğuruyor', 'Ocağa mantı koydum, acaba ne kadar ateşte kalması lazım', 'Ağabey, canım sıkılıyor ne yapayım?', 'Komşum sobayı yaktı, çamaşır sermiştim. Gelip müdahale edin.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title