Haberler

Adana - Cenazede Gazeteciler Aileye Yaklaştırılmadı, Slogan Gerginliği Yaşandı

Şehit Uzman Çavuş Alkışlarla Uğurlandı

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ALKIŞLARLA UĞURLANDI

ORDU'nun Akkuş İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen jandarma Uzman Çavuş 36 yaşındaki Hacı Emin Pişkin'in Adana'daki cenaze töreninde slogan gerginliği yaşandı. Başbakan aleyhinde slogan atan bir kişi polislerce uzaklaştırılmak istenince, şehidin yakınları, "Cenazede sesimizi keserseniz, siyasetçi bizi susturursa, kimse konuşturulmazsa bu vatan böyle batar" dedi. MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan da, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'e doğru "Rahat bırakın vatandaşı" diye bağırdı.

Cenazesi askeri uçakla Adana'ya getirilen 2 çocuk babası uzman çavuş Hacı Emin Pişkin için, Sabancı Merkez Camii'de tören yapıldı. Henüz tören başlamadan, şehidin yakınları ve bazı vatandaşlar, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde bağırmaya başladı. Ailenin ve şehidin yakınlarının tepkileri üzerine gazeteciler, camide önceki törenlerde yapılmayan bir uygulamaya tabi tutuldu. Şehit yakınlarının tepkisi nedeniyle, gazetecilerin Merkez Camii'nin tören alanını gören bir balkonundan çekim yapmalarına izin verildi, alana girişleri yasaklandı. Gazeteciler, tören alanını kuşbakışı gören balkondan görüntü alabildi Gazetecilerle şehit ailesi arasında 20- 25 metre mesafe olması sağlandı.

ŞEHİDE ALKIŞ

Törene şehidin eşi Tülin Pişkin, çocukları 11 yaşındaki Emirhan ve 3 yaşındaki Emircan, annesi Emine Pişkin, kardeşleri, yakınları, Adana Valisi İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Adana Milletvekilleri MHP'li Kürşat Atılgan, Ak Partili Necdet Ünüvar, CHP'li Hulusi Güvel, bürokratlar ile birlikte yaklaşık bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi askerlerin omzunda cami bahçesine getirildiği sırada vatandaşlar alkış tuttu, törenin ardından defin için Asri Mezarlık'taki Şehitlik'e götürüldüğü sırada da şehit alkışlarla uğurlandı.

Şehidin eşi Tülin Pişkin, oğlu Emirhan ile birlikte tabuta sarılıp "Canım şehit oldu. Vatanı satmadı. Arabada vurdular. Emanetlerine çok iyi bakacağım. O köpekler sevinmesin" dedi.

SLOGAN GERGİNLİĞİ

Cenaze namazı kılınmadan önce vatandaşlar arasından bir kişi, 'Tayyip istifa' diye 10- 15 kez slogan attı. Sivil polislerin yanına gidip, susmasını istediği kişi alandan uzaklaştırılmak istenince, bu kez, başka kişiler tepki gösterip, "2'nci padişahlığı kabul etmiyoruz. Şurada çocuklarımız ölüyor. Bu ülkeden 2'nci Mustafa Kemal çıkacaktır" dedi. Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez de vatandaşlara doğru yürüyünce, ön safta protokolde yer alan MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Kesmez'e yönelip sert bir üslupla, "Rahat bırakın vatandaşı" diye bağırdı. Kesmez, geri adım atarken, bu kez başka bir kişi, "Cenaze sesimizi keserseniz, herkes bizi susturursa, siyasetçi bizi susturursa, bu vatan böyle batar" dedi. Slogan gerginliği, imamın cemaati namaza davet anonsu yapmasıyla son buldu.

TABUT ETRAFINDA POLİS ÇEMBERİ

Cenaze namazının ardından, şehidin tabutu tören mangasınca omuza alınıp, camiden çıkarıldı. Bu sırada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, çember oluşturup, şehidin ailesi dahil, tabuta kimseyi yaklaştırmadı. Şehit yakınları, "Şehidin ailesini susturacağınıza gidin Kandil'deki köpekleri susturun. Gidin askere kurşun sıkanı susturun" diyerek bu duruma tepki gösterdi. Cenaze camiden çıkarılıp, top arabasına konuldu, bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze arabasına alınarak, toprağa verilmek üzere Asri Mezarlık'a götürüldü.

POLİSLERİN CENAZESİNE VATANDAŞ ALINMAMIŞTI

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde teröristlerin şehit ettiği 4 polisin cenaze töreni de Adana'da yapılmıştı. Valilik bahçesindeki törene, sadece il yöneticileri bürokratlar, şehidin yakınları, polisler katılmıştı. Vatandaşların alınmadığı törende İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bölge il valileri ve komutanlara, "Bu Amanosları temizleyin" deyince, partisini temsilen törende bulunan CHP Adana İl Sekreteri Abeydullah Kolcu, "Komutanları içeri atıyorsunuz. Kim temizleyecek?" diye tepki göstermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title