Haberler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hatay'da gerçekleştirdiği ziyarette deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde şehirleri ayağa kaldırmak için büyük çaba gösterdiklerini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bütün Kabine toplantılarında ilk gündem maddesi deprem bölgesidir." dedi.

Tunç, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında Vali Mustafa Masatlı ve yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti Hatay İl Başkanlığı'na geçen Bakan Tunç, burada partilere hitap etti.

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Tunç, Türkiye'nin 6 Şubat'ta büyük bir acıyla karşı karşıya kaldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehirleri ayağa kaldırmak ve yaraları sarmak için büyük çaba gösterdiklerini vurguladı.

"Zorlukları aşacak bir lidere sahibiz"

Şehirleri yeniden inşa etmenin gayretinde olduklarının altını çizen Tunç, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bütün Kabine toplantılarında ilk gündem maddesi deprem bölgesidir. Bütün bakanlarımız bölgeyle, Hatay'la ve diğer illerimizle ilgili olarak bugüne kadar neler yaptık, daha neler yapıyoruz, ne durumdayız; tüm Kabine toplantılarımızın ilk gündem maddesi deprem bölgesindeki çalışmalarımızdır. Bundan sonra afet riskine karşı dayanıklı şehirleri nasıl üretiriz bunun mücadelesini, planlamasını yapıyoruz."

Kahramanmaraş'ta ve Gaziantep'te de incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Bakan Tunç, "Zorlukları aşacak bir lidere sahibiz. 21 yılda çok zorlukları aştık, çok engellemelerle karşılaştık. 21 yılda ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Bu deprem afetindeki zorluğu da aşacak bir lidere, hükümete, kadrolara sahibiz. Hatay halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu zorluklar içerisinde demokrasiye, sandıklara sahip çıktılar. Çadırlarda, konteynerlerde oylarını kullandılar ve Türkiye Yüzyılına destek verdiler." diye konuştu.

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk ile bir süre görüşen Bakan Tunç'a, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Kemal Karahan, Abdulkadir Özel ve Adem Yeşildal eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Tunç Deprem Hatay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title