Haberler

Acı Tablo: 2 Bin Çocuk "Bayramını" Cezaevinde Karşılayacak

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, bugün 2 bin civarında çocuğun cezaevinde kaldığını vurgulayarak, "Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, bugün 2 bin civarında çocuğun cezaevinde kaldığını vurgulayarak, "Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur. DES olarak bu çocuklarımızın bir an evvel cezaevinden çıkarılarak aile ortamına kavuşmaları ve eğitim kurumlarıyla buluşmasını İstiyor bu konuda yetkililere çağrıda bulunuyoruz" dedi.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yıldönümünü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Çocuklarımız aydınlık Türkiye'nin birer meşalesidir. Hem milletimiz hem tarihimiz açından anlamı çok büyük olan Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

-"23 NİSAN BÜTÜN DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLMİŞ TEK BAYRAM"-

Bundan 94 yıl önce büyük fedakarlıklarla kurulan ve milli mücadelenin merkezi olan TBMM'nin milletin iradesinin yansıması olmaya devam ettiğini belirten Avcı şunları kaydetti:

"Bugün bizlere düşen görev çocuklarımıza en kaliteli düzeyde eğitim vermek, eğitimde fırsat eşitliğini tesis etmek, en ileri seviyede demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, ekonomik kalkınmasını sağlamış saygın ve müreffeh bir Türkiye'yi oluşturmaktır. 23 Nisan geleceğe ait umutlarımızın ortak paydasıdır. Bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşımızın ortak teminatıdır. DES olarak, Hükümete, bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunuyoruz. Nasıl 23 Nisan 1920 Milli Mücadelede dönüm noktası olduysa, 23 Nisan 2014 de " Türkiye'nin çocuğa yönelik medeni, ekonomik ve toplumsal haklar bağlamında demokratik açılım gerçekleştirmesinin miladı olsun. 23 Nisan aynı zamanda, bütün dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Onlara bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha adil bir Türkiye olacaktır. Çocuk hakları eğitimi ve öğretimi okul öncesinden başlayarak ilk ve ortaöğretimden yükseköğretime kadar, yaygın eğitim programları dâhil tüm çerçevede ve bütünsellik içerisinde gerçekleştirilmelidir."

-"CEZAEVLERİNDEKİ ÇOCUKLARIMIZIN YERİ ANNE KUCAĞI VE OKULDUR"-

Açıklamasında bugün 2 bin civarında çocuğun cezaevinde kaldığına da dikkat çeken Gürkan Avcı, şöyle devam etti:

"Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur. DES olarak bu çocuklarımızın bir an evvel cezaevinden çıkarılarak aile ortamına kavuşmaları ve eğitim kurumlarıyla buluşmasını İstiyor bu konuda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye'nin lokomotifi olacak olan üstün zekâlı ve üstün yetenekli çocuklar başta olmak üzere, engelli çocuklarımız ve her çocuğumuzun gelişimi için hızla mevzuat ve uygulamaya ilişkin düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç vardır. Türkiye'nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla Dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı olmalıdır. Türkiye'nin çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmiş, yüreklerindeki sevgiyi yaşatmış ve eğitim başta olmak üzere tüm haklardan yararlanmalarını sağlamış bir Türkiye geleceğe güvenle bakabilir ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebilir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürkan Avcı 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title