Haberler

Abdulkadir Selvi: Koalisyonda Her Şey Bahçeli'ye Bağlı

Güncelleme:

Abdülkadir Selvi, CHP ile AK Parti arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğini; ancak asıl kaolisyon sürecini bugünkü Bahçeli-Davutoğlu görüşmesinin belirleyeceğini savundu.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi koalisyon görüşmeleri ile ilgili kilit ismin MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu belirtti. Selvi, MHP Lideri Bahçeli ile yapılacak bugünkü görüşmenin koalisyon seyrini değiştirebileceğini söyledi.

Selvi, Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı'nın konumunu gündeme getirmesinin sürecin sabote edilmesi anlamına geleceğini de iddia etti.

İşte Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili bölümü:

"Bu denli olumlu havaya rağmen bugünkü AK Parti-MHP görüşmesinin sonucunu görmeden bir değerlendirme yapmak için henüz erken.

Bahçeli olumlu yaklaşırsa koalisyon görüşmelerinin seyrini değiştirebilir.

Aksi de söz konusu olabilir.

Cumhurbaşkanı'nın konumunu gündeme getirebilir.

Bu sürecin sabote edilmesine neden olur.

"ZENGİN KOALİSYON GEÇMİŞİMİZ VAR"

Henüz yolun başındayız.

İyi niyet beyanları, olumlu bir başlangıç yapılması güzel ama ihtiyatlı olmakta yarar var.

İlk kez koalisyon kurmuyoruz.

Zengin bir koalisyon geçmişimiz var.

60 yılların başında İsmet Paşa başkanlığında tüm partilerin katıldığı geniş tabanlı koalisyon hükümeti de kuruldu.

Demirel'in, başbakanlığında Milliyetçi Cephe hükümetleri de.

"HANGİ MODEL VARSA HEPSİNİ DENEDİK"

Ecevit ile Erbakan bir araya gelip, "İslamcı-Solcu" koalisyonuna kurdular, Ecevit ile Bahçeli omuz omuza verip DSP-MHP hükümetini de kurdu.

Merkez sağla merkez sağ bir araya gelsin denildi, Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz'ın ANAYOL'u, Hoca ile Bacı'nın Refahyol'u kuruldu bu ülkede. 12 Mart sonrasında süngü zoruyla Nihat Erim'li, Ferit Melen'li, Naim Talu'lu, Sadi Irmak'lı hükümetler kuruldu.

Yani dünya yüzünde hangi model varsa, hepsini denedik.

Teknokratlar hükümeti dahil.

Bunlar işin bir yüzü.

"ŞANSLARI YARI YARIYA"

Peki görüşmelerin olumlu başlaması nedeniyle umutlanmalı mıyız? Örneğin AK Parti ile CHP arasında anlaşma sağlanacak mı? Ya da AK Parti ile MHP ortak hükümeti kurabilecek mi? Ya da tüm bu görüşmelerden bir sonuç çıkmayacak, Türkiye erken seçime gidecek mi? Şansları yarı yarıya.

Bugünkü MHP görüşmesini gördükten sonra daha net konuşabiliriz.

Kılıçdaroğlu'nun olumlu yaklaşımı nedeniyle AK Parti-CHP koalisyonun şansında olumlu yönde bir ilerleme sağlandı. Ama koalisyonun şansını bir ölçüde Bahçeli'nin yaklaşımı belirleyecek."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülkadir Selvi Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

MHP tabani yobaz deyildir:

MHP nin oy artirmasi da taipe ve Onun PKK ile olan yakin iliskilerine karsi protestodan dolayi MHP ye kaymasidir. Bu sebepepten Taip le koalisyon ancak Rüyada olabilr..belki!

69
3
yanıtYanıtla
himmet:

sayın bahçeli elini vicdanına koy ülkeyi düşün ALLAH inşallah bir sebeb verirde ülke hayrına vicdanın yumuşar kişilire olan düşmanlığın kalkar ülke ve milletini düşünürsün amin çünkü dünkü dersane kararı bir dersane meselesi değil bu milletin ötesi ve mahşerinin dahi ipoteğe alınma meselesidir bu olayı anayasaya götürenlere bizi kul etme yok olmazsa derhal millete sorulmalı bu mesele ALLAH yar yardımcısı olsun milletin ve devletin

2
59
yanıtYanıtla
Excuse meMobil-IOS:

AKP MHP koalisyon kursun lütfen. Şu CHP ders olsun. Hayatta bir daga %20'in üstüne çıkmaz. Emanet oyları ile PKK meclise soktu..Sakın kimse bunu unutmasın

35
17
yanıtYanıtla
ccc:

MHP AKP koalisyonunu istemiyorum MHP ye oy atan biri olarak

36
7
yanıtYanıtla
MM:

Allah MHP nin Zevalını vermesin. Göreceksiniz iki yıl hükümet devam edecek Sayın Devlet BAHÇELİ Sayesinde. İyiki varsın bAHÇELİ

9
27
yanıtYanıtla
kahrolsun taipe boyun egenler:

Egerki MHP bunu yaparsa Kesin olarak MHP bölünür! Ben senelerimi vermis biri olarak buna SiDDETLE KARSI DURURUM .

19
15
yanıtYanıtla
Remzi:

rte hala ders almamışnüşkemizde yeterince artist var hala artistlik yapıyor pkk rest cekiyor o hala acılım diyor kacak sarayda oturuyor hırsızları yargılatmıyor inek ve koyunlar hala MHP yi sucluyor böyle salak bir durum dünyada yok

7
14
yanıtYanıtla
SEVMEK İYİDİR:

YİNE HERŞEYİ MHP YE BAĞLADILAR. TAŞ DÜŞSE MHP DERLER ARTK

19
2
yanıtYanıtla
mhp:

tmm akp sıkıntılı yanlişlari çok olan bi parti ama hdp den demi kötü çhp den demi kötü :????????????? bence bahceli sevmese bile memleket hatrına bu yamyamların eline bırakmaz işallah

5
7
yanıtYanıtla
erkan:

Büyük ihtimale AKP MHP koalisyonu olacak ve MHP Baraj altında kalacaktır yani Kim AKP ile ortak olursa bitmiş demektir kazan CHP ve HDP olacaktır

5
5
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title