Haberler

ABD'li Otomotiv Şirketlerinin Dördüncü Çeyrek Verileri

NEW ABD'li otomotiv şirketlerinden Ford ve Fiat Chrysler, 2016 yılı dördüncü çeyreğine dair net kar ve gelirlerini açıkladı.

NEW ABD'li otomotiv şirketlerinden Ford ve Fiat Chrysler, 2016 yılı dördüncü çeyreğine dair net kar ve gelirlerini açıkladı.

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin 2016 dördüncü çeyreğindeki geliri bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 4 azalışla 38,7 milyar dolara geriledi. Şirketin 2015'in aynı dönemindeki geliri 40,3 milyar dolar olmuştu.

Şirket, 2015'in dördüncü çeyreğinde 1,9 milyar dolar net kar elde etmişti. Ford, geçen yılın ekim-aralık döneminde 800 milyon dolar zarar ettiğini duyurdu.

Ford'un New York borsasında hisse başına değeri bugün yüzde 3,3 azalarak 12,37 dolara kadar düştü.

Meksika'daki 1,6 milyar dolarlık yatırımını iptal etmeyi planladığını geçen ay açıklayan Ford, bunun yerine ABD'de 700 milyon dolarlık yatırım yaparak 700 kişilik yeni istihdam oluşturacağını bildirmişti.

Fiat Chrysler

ABD'nin bir diğer otomotiv devi Fiat Chrysler ise geçen yılın dördüncü çeyreğinde net kar ve gelirinde artış olduğunu bildirdi.

Şirketin geçen yılın dördüncü çeyreğindeki net karı, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 437 milyon dolara ulaştı. Şirketin net karı 2015'in aynı döneminde 209 milyon dolardı.

Fiat Chrysler'in 2016 yılı dördüncü çeyreğinde geliri yüzde 1 artarak 31,75 milyar dolara ulaştı. Şirket, 2015'in ekim-aralık döneminde 31,42 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Fiat Chrysler'in hisse başına değeri bugün New York Borsasında yüzde 0,7 yükselerek 11,06 dolardan günü tamamladı.

Firmadan geçen ay yapılan açıklamada, ABD'nin Michigan eyaletinde 1 milyar dolarlık yatırım hayata geçirilerek 2 bin kişilik yeni istihdam oluşturulacağı vaadinde bulunulmuştu.

Her iki şirketin üst düzey yöneticileri geçen salı günü ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da bir araya gelmişti. Trump, Amerikalı şirketlerin üretimlerini ABD'ye taşımaları için vergi oranlarında önemli ölçüde kesintiye gidilerek firmalara çok büyük ivme sağlanacağını, gereksiz olarak nitelendirdiği çevresel regülasyonları sınırlandıracağını ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

New York Chrysler Fiat Ford Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title