Haberler

ABD'den sınır dışı edilen 44 Guatemalıda Kovid-19 tespit edildi

GUATEMALA ABD'den bu hafta sınır dışı edilen 44 Guatemalalıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

GUATEMALA ABD'den bu hafta sınır dışı edilen 44 Guatemalalıda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, sınır dışı edilen 76 Guatemalalının pazartesi günü başkent Guatemala City'ye geldiğini, Kovid-19 semptomları gösteren 3 kişinin hemen test edildiğini söyledi.

Yetkili, bu 3 kişiden birinin testinin pozitif çıkması üzerine havaalanında karantina altına alınan diğerlerinin de kontrolden geçirildiğini ve 43 kişide daha Kovid-19 görüldüğünü kaydetti.

Guatemala Dışişleri Bakanı Pedro Brolo da dün Associated Press'e yaptığı açıklamada, ABD'den sınır dışı seferlerini geçici süreyle askıya aldıklarını bildirdi. Brolo, kararın nedenine ilişkin ise bilgi vermedi.

ABD'nin, hafta başında sınır dışı ettiği Guatemala vatandaşlarından bazılarında Kovid-19 tespit edilmesinin ardından askıya aldığı uçuşlara, sosyal mesafe tedbirlerine uymadan tekrar başladığı bildirilmişti.

Guatemala Sağlık Bakanı Hugo Monroy, ABD'li yetkililerden sınır dışı edilen göçmenlerin 25 kişiyi geçmeyecek şekilde uçaklara alınmasını istediklerini fakat bu taleplerinin dikkate alınmadığını açıklamıştı.

Monroy, ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Brownsville ve El Paso kentlerinden gelen uçaklarda 3 kişide virüs belirtileri tespit edildiğini ve hemen hastaneye sevk edildiklerini söylemişti.

Guatemala Göç Enstitüsü de ABD'den sınır dışı edilenler arasında refakatsiz çocukların olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Associated Press Guatemala Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title