Haberler

Aa'nın Atılımı Belçika Basınında

Belçika’nın önde gelen gazetelerinden La Libre Belgique, AA’nın 2020’de dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma hedefiyle başlattığı atılımı sayfalarına taşıdı.

Belçika'nın önde gelen gazeteleri arasında yer alan La Libre Belgique, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 100. yılı olan 2020'de dünyanın en etkili ilk 5 uluslararası haber ajansından biri olma hedefiyle başlattığı atılımı sayfalarına taşıdı.

Daha önce uluslararası haber ajanslarının Associated Press (AP), Agence France Presse (AFP) ya da Reuters'tan ibaret olduğunu ve sadece CNN'in dünya çapında günün her saati yayın yaptığını, Katarlı El Cezire, Fransız France 24, Rus Russia Today ve Çinli CCTV'nin devreye girmesiyle durumun değişmeye başladığının belirtildiği haberde, "şimdi de Türkiye'nin sesini duyurmak istediği ve Türk hükümetinin bu doğrultuda harcama yapmaktan kaçınmadığı" kaydedildi.

AA'nın, 2020'de "dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma" hedefiyle görülmeye değer bir gelişme içine girdiğinin vurgulandığı haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş yıllarda değerlendirilmeyen AA'yı, Türk dış politikasının bir unsuru haline getirmek istediği belirtildi.

AA'nın son yıllarda 10 kadar dış büro açtığını ve Brüksel'i Avrupa merkezi haline getirdiğine dikkat çeken La Libre Belgique, son olarak "Afrika üssü" için Etiyopya'da 30 kadar gazetecinin işe alındığını ve Kahire Bürosu'na bağlı olarak yaklaşık 200 kişinin çalıştığının altını çizdi.

Ankara'nın tutkularını gizlemediğini, bunun da Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak ve Ortadoğu, Afrika ve Balkanlar konusundaki bilgisini satmak olduğunun belirtildiği haberde, "Anadolu Ajansı, 7 dilde yayın yapıyor ve son olarak nisanda Fransızca servisini açtı. Toplamda 2 bin 280 kişi çalışıyor ve bu sayı AFP'den fazla" denildi.

Türkiye'de basının bağımsızlığını garanti altına almak için getirilen yasal kısıtlamalar nedeniyle Türk hükümetinin AA'nın çoğunluk hissesine sahip olmadığının belirtildiği haberde, AA Avrupa ve Amerika Bölge Direktörü Ural Yeşil'in, "Hükümete yakın değiliz. Haberleri geldikleri şekliyle yayınlıyoruz" sözlerine yer verildi.

Haberde, TRT'nin çalışmalarına da yer verilerek kurumun İngilizce kanal kurma hazırlığı içinde olduğu vurgulandı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Associated Press Anadolu Ajansı Türkiye Belçika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title