Haberler

82. İzmir Enternasyonal Fuarı Sona Erdi

66 ülkeden ve 34 ilden 839'u yerli, 286'sı yabancı olmak üzere toplam bin 125 firmanın katıldığı, partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin Sinop, temasının sağlık olduğu 82. İEF, dün gece yarısı kapılarını kapattı

66 ülkeden ve 34 ilden toplam bin 125 firmanın katıldığı İzmir Enternasyonal Fuarı, sona erdi.

Partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin Sinop, temasının Sağlık olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı 29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihleri arasında 82'nci kez organize edildi.

Fuarın kapanışı nedeniyle bir açıklama yapan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuar katılımcılarına ve ziyaretçilerine teşekkür ederek, daha iyi ve daha güzel fuarlara ulaşabilmek adına arayışları sürdüreceklerini belirtti.

İZFAŞ olarak 83'üncü Fuar'ın hazırlıklarına hemen başlayacaklarını ifade eden Örs, fuar konusunda her türlü yapıcı eleştiri, görüş, öneri ve projeye açık olduklarının altını çizdi.

-82. İEF'den ayrıntılar

82. İEF süresince 34 ülkenin ticari delegasyonu İzmir'e geldi ve fuarı ziyaret etti. Bu sene 1 Başbakan Yardımcısı, 9 Bakan, 3 Bakan Yardımcısı ve 25 üst düzey yönetici olmak üzere yaklaşık 120 ülke temsilcisi fuarın açılışına katıldı. Ayrıca  EXPO tarafından davet edilen ve fuara gelen Çek Cumhuriyeti, Komorlar, Senegal, Sirbistan ve Gine Bissau gibi BIE heyetleri de fuarı ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdi.

66 ülke ve 34 ilin katıldığı fuar, 11 gün düzenlenen etkinliklerle kültür, sanat, ticaret ve eğlencenin buluşma noktası oldu. Fuar kapsamında açılış töreni olmak üzere toplam 81 dans gösterimi, 36 söyleşi, 25 film gösterimi, 22 konser, 12 yöresel mutfak etkinliği, 10 sağlıklı aktivite, 9 müzik dinletisi, 7 tiyatro gösterimi, 7 sergi, 6 yöresel halk oyunuperformansı, 3 açılış kokteyli, 2 ülke sunumu ve yarışmalar, eğitimler, sosyal projeler, geleceğe yatırım projeleri, atölye çalışmaları, binicilik ve imza günü gibi faaliyetler yapıldı.

82. İEF'de çocuklara özel Fuar Göl yanı çim alana kurulan "Fuar Çocuk Köyü"nde 2 farklı alan oluşturuldu. Kayıp Çocuk Merkezi'nin yanı sıra, Fuar'da ilk kez çocuğunu bırak, fuarı gez projesi kapsamında 3 bin 500 çocuk emanet alındı.

Öte yandan fuarda bu yıl ilk kez Karadeniz Sokağı oluşturuldu. Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) işbirliğinde oluşturulan sokak 5 bin metrekare alan üzerine kuruldu.

Fuarın önceki yıllardan farklı olarak, yurt dışı katılımcı firmalardan gelen talep doğrultusunda uluslararası katılımcı holünün 29 Ağustos – 2 Eylül'de beş gün açık kaldı. Yabancı katılımcıların memnun ayrıldığını, ülkelerden önümüzdeki yıllar için partner olmak talepleri geldiği kaydeti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Sri Lanka Eylül Sinop İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title