Haberler

5. Dünya Medya Zirvesi Guangzhou'da Başladı

Güncelleme:

Guangzhou'da düzenlenen 5. Dünya Medya Zirvesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Zirveye 101 ülkeden 450'yi aşkın katılımcı iştirak ediyor.

ÇEKİM TARİHİ: 3 Aralık 2023

1. 5. Dünya Medya Zirvesi mekanından çeşitli görüntüler

2. 5. Dünya Medya Zirvesi katılımcılarının çeşitli görüntüleri

3. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı Hu Heping'in konuşmasından çeşitli görüntüler

4. 5. Dünya Medya Zirvesi katılımcılarının çeşitli görüntüleri

5. Dünya Medya Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua'nın konuşmasından çeşitli görüntüler

6. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Fleming ve diğer konukların konuşmalarından çeşitli görüntüler

7. 5. Dünya Medya Zirvesi katılımcılarının çeşitli görüntüleri

5. Dünya Medya Zirvesi'nin açılış töreni, Pazar günü Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin merkezi Guangzhou'da gerçekleştirildi.

"Küresel güvenin artırılması, medya gelişiminin teşvik edilmesi" temasıyla düzenlenen zirveye 197 ana akım medya kuruluşu, düşünce kuruluşları, hükümet kurumları, Çin'deki diplomatik misyonlar, Birleşmiş Milletler kuruluşları ve uluslararası örgütlerden temsilciler dahil olmak üzere 101 ülke ve bölgeden 450'yi aşkın katılımcı iştirak ediyor.

Törende konuşan Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı Hu Heping, 5. Dünya Medya Zirvesi'nin küresel medya camiası için büyük bir etkinlik olduğunu belirtti. Hu, medya kuruluşlarına tarafsız kalma, medeniyetler arasında karşılıklı öğrenmeyi teşvik etme, faydaya dayalı işbirliğini derinleştirme, ayrıca insanlık için ortak geleceğe sahip bir topluluk ve daha iyi bir dünya inşasına kendi bilgi ve güçleriyle katkıda bulunma çağrısı yaptı.

Dünya Medya Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, konuşmasında medya kuruluşlarını kalkınma konusunda uzlaşı inşa etme ve güveni artırmaya, medyanın güvenilirliğini artırmak üzere nesnellik ve hakikati savunmaya ve kalıcı barış, evrensel güvenlik ve ortak refaha ulaşmış dışa açık, kapsayıcı, temiz ve güzel bir dünya inşasına katkıda bulunmak üzere etkileşim ve işbirliğini derinleştirmeye çağırdı.

Törende Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Fleming ve diğer konuklar da konuşma yaptı. İnsanlığın çok sayıda küresel zorlukla karşı karşıya olduğunu kaydeden konuşmacılar, ancak iletişimi derinleştirmek ve işbirliğini güçlendirmek suretiyle güvenin artırılabileceği ve müşterek bir geleceğin inşa edilebileceği konusunda mutabık kaldı.

Açılış töreninde "5. Dünya Medya Zirvesi Ortak Bildirisi" yayımlandı. Zirvede katılımcılar insanlığın gelişimi ve güvenlik, yeni teknolojik fırsat ve zorluklar, yeni dönemde medya ve piyasa ile ortak ilgi alanına giren diğer konularda tartışmalar gerçekleştirecek. Katılımcılar ayrıca Guangdong ve Yunnan eyaletlerinde birçok yeri ziyaret edecek.

Xinhua Haber Ajansı ile Guangdong ve Yunnan eyalet yönetimlerinin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı zirve, 2-8 Aralık tarihlerinde Guangzhou ve Kunming kentlerinde düzenleniyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Guangzhou'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Guangzhou Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title