Haberler

30 Metrelik Yolun Yıldırım Etabında Çalışmalar Sürüyor

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, Bursa – Ankara Yolu'na alternatif olarak açılan 30 metrelik yolun Yıldırım etabında çalışmaların sonuna geldi.

Bursa'yı modern ulaşımla buluşturan Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Ankara Yolu'na alternatif güzergah olan 30 metrelik yolun Yıldırım etabında da çalışmalar hızla sürüyor.

Bursa'da ulaşıma alternatif çözümler üreten ve son 4,5 yılda, daha önceki 20 yıllık yatırımı aşan ulaşım projelerine imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu dönemde genişletilen ve yeni açılan yaklaşık 420 kilometrelik yol ile kentin ulaşımına nefes aldırıyor.

Bursa'nın ulaşımına yeni alternatifler sunmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşılabilir bir Bursa için emin adımlar attığını vurgulayarak, "Bursa'mızın ulaşılabilir bir kent olması için gece gündüz faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunlar arasında şehir içinde açtığımız yeni ulaşım akslarındaki yeni ana arterlerimiz önemli yer tutuyor. Kağıt üzerinde planda bulunan ancak uygulamada, üzerinde binaların bulunduğu yolları açarak ulaşımı rahatlatıyoruz" dedi.

Ankara Yolu'na alternatif

Bu konuda yapılan çalışmalardan en önemlisinin Bursa'yı boydan boya geçen, Ankara – İzmir Yolu'nun kuzeyindeki 30 metre yol olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bu dönemde yol açma çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. 30 metrelik yolun Yıldırım etabında çalışmalarımız devam ediyor. Yıldırım'ın başladığı sınır olan Gökdere ile İhtisas Kavşağı'ndaki Samanlı Yolu arasında kalan kısmında kamulaştırmaları bitirdik" diye konuştu.

Bölgedeki yıkımların tamamlandığını ve yol düzenleme çalışmalarının başladığını kaydeden Altepe, "Gökdere ile Samanlı arasında artık herhangi bir engel kalmadı. Yolda tretuvar ve orta refüj düzenlemeleri ile zemin kaplamaları başlıyor. Kısa zamanda 30 metrelik yolun Yıldırım etabının önemli bir parçası da tamamlanmış olacak. Bu sayede, başta Vatan ve Millet mahalleleri ile Duaçınarı semti olmak üzere buradaki tüm bölgeler nefes almış olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, yolun eksiklerini yerinde incelerken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bölgedeki imalat çalışmalarının kısa zamanda bitirileceğini söyleyen Başkan Altepe, yolun kısa zamanda trafiğe açılacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Siirt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Siirt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şanlıurfa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şanlıurfa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Samsun Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Samsun Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sakarya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sakarya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title