Haberler

3. Kestane Kabağı Festivali

Bilecik'te, Kızıldamlar köy muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde "3. Kestane Kabağı Festivali" düzenlendi.

Bilecik'te, Kızıldamlar köy muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde "3. Kestane Kabağı Festivali" düzenlendi.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, merkez Kızıldamlar köyündeki festivalde, bu tür festivallerin asıl amacının bir araya gelip, üretilen ürünlerin tanıtılması olduğunu söyledi.

Çiftçinin hem emeklerinin karşılığını almak hem de ürünlerini tanıtmak amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi tanıtabilmek için benzeri organizasyonlara ihtiyacımız var. Bunun için de farklı yöntemler belirlenir. Bizler daha çok festival şeklinde düzenleme yapıyoruz. Festivalle hem ürünümüzü tanıtıyoruz hem de gurbette yaşayanların bir araya gelmesine vesile oluyoruz. Gelecek yıllarda, tanıtımla daha büyük üretim yapılacağına inanıyorum. Kabağımız ismiyle aynı zamanda ilimizi de tanıtmış olacak. Bu tür etkinliklerin diğer köylerimiz de ürünlerini tanıtmaları ve bir araya gelinmesi için örnek teşkil etmesini diliyorum."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik'in verimli topraklar olmasının yanın da birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun kavrulduğu topraklar olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de bir vatandaşımız vatanın birliği, beraberliği ve geleceği noktasında çalışıyor ve gayret gösteriyorsa biz bu ülke ülkenin kurucu taşı olarak bir kat daha fazla çalışmalıyız ve üretmeliyiz. Köyümüzde ürettiğimiz ürünleri günümüz dünyasında üretmek tek başına yetmiyor. Bunun en iyi tanıtımına yapmak lazım." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise Bilecik'te farklı ürünler piyasaya çıkartıp, çiftçinin alım gücünü yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Mustafa Gezen de çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmeleri için festival düzenlediklerini anlatarak, 3-5 yıl önce 100-150 ton kabak üretimi yaparken bugün bunu bin tona çıkarttıklarını bildirdi.

Köy muhtarı Metin Gezen'in konuşması ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Bölümü öğretim görevlisi Mesut Kaplan'ın "Kızıldamlar bal kapağı coğrafi tescili" hakkında bilgi vermesinin ardından kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan Mustafa Gönül'e, Vali Elban, ikinci olan İsmail Yıldırım'a 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, üçüncü Muharrem Gezen'e, Yıldız tarafından ödülleri verildi.

Festivale, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Mefail Ateş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, daire müdürleri, ziraat odası başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Dursun Yıldız Süleyman Elban Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title