Haberler

3 Bin TL Maaşla Kadrolu Çoban

Güncelleme:

Çobanlık mesleğini cazibeli hale getirmek için harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 3 bin TL maaşla 25 bin çobanı kadroya alacak.

Sosyal güvencesi olmadığı için evlenmekte bile zorlanan çobanları devlet güvence altına alıyor. Mesleği cazip hale getirmek isteyen Bakanlık, 25 bin çobanı 'sürü yöneticisi' unvanıyla kadroya alacak.

BAKANLIK KULAK VERDİ

Küçükbaş hayvan sayısındaki düşüş nedeniyle tırmanan et fiyatları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. "3 bin TL maaşla çoban bulamıyoruz" diyen işverenlerin sesine kulak veren Bakanlık, besi yetiştiriciliğini özendirmek için çobanlara kadro yapma kararı aldı.

MAAŞLARININ BİR KISMINI DEVLET KARŞILAYACAK

YÖK ile işbirliğine giden Bakanlık, 2 yıllık yüksekokul statüsünde okullar açarak sigortalı ve kadrolu çobanlar yetiştirecek. 'Sürü yöneticisi' unvanıyla işletmelere atanacak olan çobanların eğitim sonrası alacakları maaşın bir kısmı da yine devlet tarafından karşılanacak.

YERLİ MELEZ IRK GELİYOR

Türkiye'nin 2013 itibarıyla 33 milyon koyun varlığı olduğunu, ancak bunun ihtiyacı karşılamakta yeterli olmadığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini özendirmek için 25 bin kadrolu çoban alacaklarını söyledi. İstanbul Sanayi Odası'nın et, balık ve süt ürünlerinin sorunları ve çözüm önerilerini görüştüğü toplantıda konuşan Mirmahmutoğulları, "Bakanlık olarak koyunculuğa da çok ciddi destek veriyoruz. Küçükbaş hayvan varlığımızı her yıl yüzde 10 artırmayı planlıyoruz" dedi. Kırmızı et üretimini artırmak için bugüne kadar küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine 7 milyar TL hibe desteği verdiklerini belirtenMirmahmutoğulları, şunları kaydetti: "13.9 milyonu bulan büyükbaş hayvan varlığını artırmak için coğrafyamıza uyumlu, kaliteli, yerli melez ırk geliştireceğiz."

50 MİLYON HAYVAN BESLİYORUZ

74 milyonluk nüfus ve yıllık 34 milyon turistin et ihtiyacını karşılayan Türkiye kırmızı et sektörü, 2013 yılında 627 bin 948 ton et üretti. Bunun 546 bin 108 tonu sığır, 68 bin 285 tonu koyun, 13 bin 434 tonu keçi, 122 tonu ise mandadan elde edildi. Türkiye'nin hayvan varlığı 2012 yılında toplam 50 milyon 186 bin 583 adede ulaştı. Bu toplam rakamın 35 milyon 782 bin 519'u küçükbaş, 14 milyon 22 bin 347 adedi ise büyükbaş hayvanlardan oluşuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500

Yorumlar (50)

USTARENGOcekic.recep@hotmail.com:

MECLISTE BU SURU COBAN VAR NE DIYE COBAN ARIYORLAR :))))

51
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞvatan@das.com:

CHP NİN TAMAMINI BU İŞE KADROLU ATAYIN. GENEL MÜDÜR BAŞ ÇOBAN OLSUN, PEYGAMBER MESLEĞİDİR, BELKİ HİDAYETİ BULUR.

22
10
yanıtYanıtla
DERsalsa0707h@hotmail.com:

HÜKÜMET MİLLETLE RESMEN DALGA GECİYOR.

17
8
yanıtYanıtla
ASİdarkblue62@hotmail.com:

ALLAH BELANIZI VERSİN MÜHENDİSİM 800 LİRAYA BİLE İŞ BULAMIYORUM ALAYINIZ YALAN TARIMI BİTİRDİNİZ ŞİMDİ DE GÖZ BOYUYORSUNUZ.

11
13
yanıtYanıtla
hırsızlarewd@ewd.co:

çobanlık oku bak iyi ekmek var... bende düşünüyorum :)

yanıt0
yanıt0
SAMEDicoz_42@hotmail.com:

SANKI ODTUDE MUHENDİS OLDUNDA İŞ YOK :)

yanıt0
yanıt0
yılmaz demirdemir@hotmail.com:

ulan okudunda adammı oldun çobanda insan değilmi sen 10 ünversite bitirsen aha boşta kalırsın gözün gariban çobanda

19
3
yanıtYanıtla
aykut yemanaykutymn@hotmail.com:

katılıyorum sana ;)

yanıt0
yanıt0
ayşeayse3801@hotmail.com:

memleket kuralıktan kavruluyo.toprak beslenemiyor.yeşil alan mı kaldı.hayvanlarımız telef oluyo.koyun can derdinde kasap et derdinde hükümet oy derdinde.o koyunlarda biziz heralde.kurt da kendileri.kurt kuzunun yol fordun.

19
2
yanıtYanıtla
PELİNtalip0138@hotmail.com:

BENDE ÇOBAN OLMAK İSTİYORUM.VURACAM KIRBACI.

14
6
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title