Haberler

21 Dağcı Süphan Dağı'na Zirve Yaptı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen geleneksel Süphan Dağı Kış tırmanışı kapsamında 21 dağcı zirve yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen geleneksel Süphan Dağı Kış tırmanışı kapsamında 21 dağcı zirve yaptı.

Değişik illerinden gelen 2'si kadın 21 dağcı sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin en yüksek 3'üncü dağı olan Süphan Dağı'na tırmanışa geçti. Dağıclar, 7 saatlik zorlu yürüyüş ardından 4 bin 58 metre yükseklikteki, Süphan Dağı zirvesine çıkmayı başardı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Organizasyon Kurulu üyesi Korkut Güven, Adilcevaz'dan yola çıkan 21 dağcının, ilçeye bağlı Aydınlar Beldesi Kışkılı Köyü'nde bulunan 2 bin 700 metre yüksekliğindeki At Yaylasına çıkıp kamp kurduklarını anlatarak, şöyle dedi:

"Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun geleneksel hale getirmiş olduğu Süphan Dağı Kış tırmanışını zorlu hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştirdik. Her sene olduğu gibi inşallah bu senede Adilcevaz'ı ve Süphan Dağını turizme kazandırmaya ve dikkatleri bu bölgeye çekmeyi başarmışızdır. Yerli ve yabancı turistlerin buralara gelmesi hem ülke ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sunacaktır."

Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) Başkanı Adem Gül ise, Süphan Dağı'nın tırmanış açısından ideal koşullara sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ayrıca bölgemiz güvenlik açısından, herhangi bir sorun taşımıyor. Bu nedenle dağa tırmanmak isteyenler, gönül rahatlığıyla ilçemize gelebilirler. Bu konuda biz dernek olarak kendilerine rehberlik ve diğer konularda destek sunmaya hazırız. Süphan Dağı'na yapılan tırmanışlar ilçemiz için büyük önem taşıyor. Etkinliğimizi zirveye taşıdığımızdan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum." - Adlicevazbitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Adilcevaz Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title