Haberler

2019'un Beklentileri Ekonomi Ve Yatırım Zirvesi'nde Ele Alındı

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde, 2019 yılındaki yatırım planları ve sektör temsilcilerinin beklentileri değerlendirildi. Zirve'de konuşan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, "Son açıklanan veriler bize gösterdi ki, ülkemizin yatırım esnekliği yükselmiştir." dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Öztürk Oran ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren'in ev sahipliğinde düzenlenen Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde, Türkiye ekonomisinde 2019 yılındaki yatırım planları ve sektör temsilcilerinin beklentileri ele alındı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin düzenlediği Zirve'nin kapanışında konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, zirvenin sektör için önemine işaret ederek, 2018 ve 2019'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaan, "Son açıklanan veriler bize gösterdi ki, ülkemizin yatırım esnekliği yükselmiştir. Bu, kayda alınması gereken bir veridir. Belli ki yatırım algısı ile risk ve tehdit algısı birlikte hareket etmekte." dedi.

''2019'DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR''

"2018 biterken dünyayı, kaotik ayak seslerini şimdiden duymaya başladığımız yeni bir dönem bekliyor" diyen MÜSİAD Başkanı Kaan, "Sadece yeni bir yıl değil, yeni bir süreç. Çünkü mevcut durumda, bütün kilitlerin bir senede açılacağını beklemek fazlaca iyimser bir bakış olur. En azından biz tedbirimizi alıp önümüzü kış tutalım, bırakalım yine de yaz gelsin. 2018'i geride bırakırken, üçüncü çeyrek verileri bize, yatırımların yüzde 3,8'lik düşüşünü gösteriyor." ifadelerini kullandı.

''ORTAK ÇALIŞMA ÖNEMLİ''

Siyasi saiklerle karar veren kredi derecelendirme kuruluşlarının, anlık para hareketi yapabilmek için paradan para kazanan faiz finansörlerinin ekonomiler üzerindeki etkilerine değinen Kaan, ulusal ekonomilerin, dünya sistemi içinde yalnız olmadığına işaret etti. Kaan, "Yatırım ortamı yaratmayı sadece kamudan beklemek çok doğru değil. Yatırımı teşvik etmek için elbette kamunun tedbirleri yadsınamaz. Ancak sanayicinin kendisine de düşen görevler var." dedi.

Sanayicinin üzerine düşen görevler hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaan, bu anlamda sanayici-kamu ve akademinin ortak çalışmasının önemli olduğunu aktardı.

"2018 TUSAŞ İÇİN OLDUKÇA GÜZEL GEÇTİ"

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ise TUSAŞ bünyesinde yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kotil, herkes için 2018'in enteresan bir yıl olduğunu belirterek, TUSAŞ için oldukça güzel geçtiğini, bir çok ürünün piyasaya çıkmaya başladığını bildirdi. Kotil, "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen gün ismini verdiği Gökbey helikopteri oldukça işe yarayacak. İlk uçuşunu Eylül ayında yaptık, 2021'de ihracata başlayacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bora Füzesi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title