Haberler

Samsun'da Can Alan Kazaya 24 Bin Lira Para Cezası Kesildi

Güncelleme:

Samsun'da otomobil ile kamyonetin çarpıştığı ve 2 kişinin öldüğü, kazayla ilgili tutuklanan sürücü, 24 bin 300 lira para cezasına çarptırıldı.

Samsun'da otomobil ile kamyonetin kafa kafaya çarpıştığı ve 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı kazayla ilgili tutuklanan sürücü, yargılandığı mahkeme tarafından 24 bin 300 lira para cezasına çarptırıldı.

Kaza, 6 ay önce Samsun-Ankara karayolu üzeri Adalar mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun'dan Tokat'ın Erbaa ilçesine gitmekte olan Mustafa Karaca (64) yönetimindeki 35 AS 4878 plakalı otomobil, Amasya'dan Samsun'a seyir eden Hüseyin Y.'nin (58) kullandığı 34 EP 2839 plakalı kapalı kasa kamyonet ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücü Mustafa Karaca ve Asiye Aydın (68) hayatını kaybederken, Naciye Karaca (43) ise yaralandı.

Kazadan sonra gözaltına alınarak tutuklanan kamyonet sürücüsü Hüseyin Y.'nin yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin raporuna göre sürücü Hüseyin Y.'nin şeride tecavüz etme ve hız kurallarını ihlal etmesi nedeniyle asli kusurlu olduğu tespit edildi. Mahkeme heyeti Hüseyin Y.'yi taksirle birden fazlı kişinin ölümüne ve 1 kişinin de yaralanmasına sebep olmak suçundan önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı ve ardından da hapis cezasını günlüğü 20 liradan olmak üzere 24 bin 300 lira para cezasına çevirdi. Hüseyin Y.'nin 24 bin 300 lira para cezasını da 20 taksitle ödemesi kararlaştırıldı. Hüseyin Y.'nin ehliyetine 1 yıl süreyle el konulup, tahliyesine karar verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karaca Samsun Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title