Haberler

2. İnönü Zaferi'nin 97. Yılı

İkinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümü, Bilecik'te düzenlenen törenle kutlandı.

İkinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümü, Bilecik'te düzenlenen törenle kutlandı.

İnönü muharebelerinin yaşandığı Bozüyük ilçesindeki Metristepe Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, saygı atışı yapıldı.

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük'e bağlı Akpınar köyündeki şehitlikte yaptığı konuşmada, İnönü Zaferi'nin önemini vurguladı.

Tüzün, şunları kaydetti:

"Bundan 97 yıl önce İzmir mazlumdu, Edirne yaslıydı, bir baştan bir başa herkesin ümidi bu topraktaydı. Haneler, kandiller kararmış, minareler minberler kırılmış, ezanlar susmuştu. Yedi düvel Anadolu'ya göz dikmişti. Bu topraklarda destanın tarifini yapan kahramanlarımız sizler, topraklarımıza yangınlar, çocuklara zincirler getirenleri, yeşil ovalarımızı kemiklerle ağartanları, ırmakları kanla kızartanları 97 yıl önce vurdunuz. Size sarılmak istenen esareti yüreklerinizle boğdunuz."

"İnönü'de cesaretin kitabını yazanlar, sayenizde küllerinden yeniden doğmayı öğrendik." ifadesini kullanan Tüzün, şöyle devam etti:

"Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun. Ama bir tek şeyi hiçbir zaman anlayamadık. Bu destanı yazanları, İsmet Paşa'yı ve Atatürk'ü anlamayanları anlayamadık. Tarihe, kahramanlara dil uzatana, bu kahramanlık kitabını yeniden okutmak lazım. Mustafa Kemal Paşa'yı ve İsmet Paşa'yı bugün yeniden anlamak lazım. 97 yıl öncesini hayal edin, eğer şimdi kutladığımız zafer kazanılmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olur muydu?"

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın da şehitler sayesinde bugün Türk milletinin ayakta durduğunu belirtti. Büyükakın, "Dalgalanan bayrağımız onlar sayesinde dalgalanıyor. Bugün burada tarihi bir günü anıyorsak onlar sayesindedir. Bu tür günlerde çok daha uzun konuşma yapmak gerekli çünkü milletler ancak tarihlerini hatırladıkça millet olmaya devam ediyorlar. Tarih bilinci kaybı o milletin uzun bir süre kendine gelememesine sebep oluyor." diye konuştu.

Bozüyük Müftüsü Selami Bağcı'nın dua ettiği tören, Vali Büyükakın'ın şehitlik defterini imzalaması ve sembolik şehitliklere karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet İnönü Yaşar Tüzün Bozüyük Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
title