Haberler

16 Yaşına Kadar Kalbi Delik Yaşadı

Konya'da 16 yaşındaki Fatma Nur Sedakatli, çabuk yorulma şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla kalbinin delik olan bölümü kapatıldı.

Konya'da 16 yaşındaki Fatma Nur Sedakatli, çabuk yorulma şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla kalbinin delik olan bölümü kapatıldı.

Hadim İlçesi'nde oturan Fatma Nur Sedakatli, şikayetleri artınca yakınları ile birlikte hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerinde doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğu ve kalbinin büyüdüğü ortaya çıktı. Sedakatli'nin kalbindeki delik nedeniyle 16 yaşına kadar yaşamasının mucize olduğunu belirten doktorlar, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Fatma Nur Sedakatli, burada Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran başkanlığındaki yapılan ameliyatla kalbin delik olan bölümü kapatıldı. 3 çocuk annesi Sultan Sedakatli, kızını çabuk yorulduğu için hastaneye götürdüğünü ve tesadüfen kalbindeki rahatsızlığı öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İlk muayenede doktorlar kızımın bu yaşına kadar hayatını sürdürmesine çok şaşırdı. Bunu duyunca çok panikledim. Diğer çocuklarım 15 yaşındaki Ümmiye ile 11 yaşındaki Abdullah'ı da muayeneye getirdim. Çok şükür onlarda herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Şu an kızım sağlığına kavuştu."

Ne olduğunu anlamadığını belirten Fatma Nur Sedakatli de, artık çabuk yorulmayacağını belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte daha rahat koşup, oynayacağım" dedi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Derya Çimen, doğumdan sonra kapanması gereken açık olan damarın iltihaplanmaması nedeniyle Fatma Nur Sedakatli'nin bu yaşına kadar hayatını sürdürmüş olabileceğini iltihaplanması durumunda hayati tehlikesinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Başarılı bir ameliyatla kalbinin açık olan bölümünün kapatıldığını kaydeden Yrd.Doç.Dr. Çimen, şöyle dedi:

"Kalpten çıkan 2 büyük damar arasında normalde doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğunu, bu yüzden hastamızın kalbinin büyüdüğünü tespit ettik. 7 milimetre genişliğindeki damara anjiyo işlemi ile damarı tıkayıcı cihaz yerleştirdik. Bu cihaz sayesinde hastamızın kalbindeki açığı kapattık. 30 dakika süren işlemimizi başarıyla gerçekleştirdik."

Fatma Nur Sedakatli'nin kalbindeki deliğin geç fark edildiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Çimen, "Bu damarın iltihaplanmaması sayesinde hastamız bu yaşına kadar hayatını sürdürmüş. Eğer bu damar iltihaplansaydı, hastamızın hayati tehlikesi ortaya çıkabilirdi" diye konuştu. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Derya Çimen Konya Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title