Haberler

Gümüşhane: Pamuk Eller Toprağa Şekil Veriyor

- Gümüşhane'nin Karaer Mahallesi'ne Kurulan Çömlekçilik Atölyesi'ne Genç Kızlar Büyük İlgi Gösteriyor.

- Gümüşhane'nin Karaer Mahallesi’ne kurulan Çömlekçilik Atölyesi'ne genç kızlar büyük ilgi gösteriyor.

Atölyede incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, yapılan çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek ”Dölek Köyü’nde unutulmaya yüz tutmuş veya geleneksel olarak sadece bu köyde sürdürülen el sanatlarını geliştirmek, halka yaymak, ekonomiye ve il turizmine kazandırmak için bu köyümüzde toprak kap atölyesi açtık. Dölek Köyü'müzde 20 gencimizi kurduğumuz atölyemizde kursa tabi tuttuk. Çok güzel bir çalışma oldu. Şimdi ise bu atölyemizi şehir merkezine taşıyarak Karaer Mahallemizde, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çömlekçilik atölyemizi açtık. Beni en çok memnun eden yönü ise genç kızlarımızın toprak kap işlemeciliğine büyük ilgi göstermeleri oldu.” dedi.

Yapılan toprak kaplara yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Vali Dalmaz “Şimdi de bazı Avrupa ülkelerinden toprak kap siparişleri almaya başladık. Bu ise ilimiz adına önemli bir gelişme. Avrupalılar çömlek kaplara büyük önem veriyorlar. Halk Eğitim Müdürlüğümüz yapılan bu talepleri değerlendiriyor. Umarım en kısa zamanda anadan kıza süre gelen geleneğimiz Avrupa’ya da açılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Çömlekçilik Atölyesi’nin Gümüşhane merkezde açılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Eda Akagün ve Buket Demirkıran “Toprağa şekil vermek, ondan insanların gözüne hoş gelen ürünler üretmek çok hoşumuza gidiyor. Büyük bir şevk ve azimle çalışıyoruz. Dölek Köyümüzdeki anadan kıza asırlardır süregelen geleneği bizler de yaşatmak, ilimiz ekonomisine ve turizmine katkı sağlamak istiyoruz.” dediler.

Gümüşhane Valiliği Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan çömlekçilik atölyesinde topraktan vazo, çaydaydık, testi, güveç, kül tablası gibi çeşitli toprak kaplar üretiliyor.

(İÖ-İRT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title