Haberler

Görme Engelli Taylandlıdan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti

Güncelleme:

Uluslararası 1'inci Kabartma Kur'an Buluşması'na çeşitli İslam ülkelerinden gelen kurralar bir araya geldi.

Uluslararası Kabartma Kur’ân Hizmetleri Birliği tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve bu alanda hizmet veren kurumları bir araya getiren Uluslararası 1’inci Kabartma Kur’an Buluşması’na farklı Müslüman ülkelerden görme engelli kurralar katıldı. Bahçelievler Çobançeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kabartma Kur’an Buluşmasına Türk misafirlerin yanı sıra İran, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Filistin, Yemen, Güney Afrika Cumhuriyeti, İngiltere, Malezya, Endonezya, Pakistan ve Hindistan’dan çok sayıda kişi katıldı.

Kabartma yazı ve noktalardan oluşan yazılarla görme engellilerin okuyabilmesini sağlayan sistemle Kur’an-ı Kerim’i öğrenen Taylandlı kurra Muhammed Islah, Fatiha ve Fetih surelerinden ayetler okudu.

“EKSİKLİKLERE KAYITSIZ KALMA İMKÂNIMIZ YOK”

Uluslararası Kabartma Kur’ân Hizmetleri Birliği Başkanı Selahattin Aydın, Uluslararası Kabartma Kur’ân Hizmetleri Birliği’nin gönüllü hizmet vermek üzere kurulduğunu belirtip, Kur’an-ı Kerim ‘in Dünya üzerinde yaşayan görme engellilerin erişebileceği formatlarda hazırlamak ve dünya üzerinde eğitimci yetiştirmek ve genel geçer bir kabartma Kur’an sistemi için çalıştıklarını ifade etti.

Bu çalışmaları yapmadıkları takdirde boş bırakılan alanları başkalarının doldurduğunu söyleyen Aydın, “Afrika gibi az gelişmiş ülkelerde inançlarını Müslüman görme engelli kardeşlerimizin elinden almak isteyen insanların cirit attığı bir ortam var. Dolayısıyla bizim bu eksikliklere kayıtsız kalma imkânımız yok” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yayın Daire Başkanı Yunus Akkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumu din konusunda aydınlatmak üzere kurulmuş olduğunun altını çizerken faaliyetlerinin bütün vatandaşlara yönelik olduğunu ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir başkanlık olduklarını belirtti.

Başından geçen bir olayı anlatan Akaya, “Bir toplantıya gittim. O toplantıda görme engelli arkadaşlarımız da vardı. Bir vatandaş kalktı ve ‘’ Diyanet İşleri Başkanlığı bizi dinsiz bıraktı’’ dedi.Neden diye sordum. ‘Bize bugüne kadar dinimizi öğretecek herhangi bir şey yayınlamadınız’ dedi.Bu gerçekten önemli bir husustu ve biz bundan büyük üzüntü duyduk ve bu alanda da bu görme engelli kardeşlerimizin dinlerini öğrenebilecekleri yayınlar hazırladık” diye konuştu.

Daha önce Kur’an okumak için birilerine ihtiyaç duyduğunu söyleyen bir görme engelli vatandaş ise Kabartma Kur’an sistemi sayesinde dini konularda kendi kendine yetebildiğini ifade etti..

Konuşmaların ardından Araştırmacı Mehmet Paksu başkanlığında ‘’İslam’ın Engelli Birey Algısı’’ konulu panel düzenlendi.

AHMET FARUK SARIKOÇ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Diyanet İşleri Başkanlığı Bahçelievler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title