Haberler

Görevine Başlatılmayan Memur Milletvekili Adayı Oldu

Amiri ile Makam İçin Hukuk Mücadelesi Veren Memura Milletvekilliği Daha Cazip Geldi Amiri ile Makam İçin Hukuk Mücadelesi Veren Memura Milletvekilliği Daha Cazip Geldi.

Amiri ile makam için hukuk mücadelesi veren memura milletvekilliği daha cazip geldi Amiri ile makam için hukuk mücadelesi veren memura milletvekilliği daha cazip geldi. Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcılığı'na atanmasına rağmen görevine başlatılmayan ve uygulama için dava açan İdris Karakuş suç duyurusuna onay verilmeyince istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ile başkan yardımcılığına atanan İdris arasında tam anlamıyla bir hukuk mücadelesi yaşandı. Bu mücadele, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nda Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı iken bu kadrosunun kaldırılarak, 2 Şubat 2007'de Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na birinci derece uzman olarak atanmasıyla başladı. Karakuş, uzmanlığa atanmasının iptali için Ankara 15. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Karakuş dava dilekçesinde, önceki görevine denk bir kadroya atanmamasının hukuka aykırı olduğunu savundu. İdare mahkemesi, Karakuş'un, branşı ile ilgili doktora derecesine sahip olduğunu belirtti. Mahkeme, Karakuş'un, başarısız ve yetersiz olduğuna ilişkin somut bir tespite veya iddiaya yer verilmeksizin uzman olarak atanmasında idarenin takdir yetkisini hukuka uygun olarak kullanmadığı sonucuna vardı. Karakuş'un atama işlemi iptal edildi.

-6 AY MAAŞI ÖDENMEDİ-

Devlet Bakanı Mehmet Aydın mahkeme kararına uyarak, Karakuş'u, 27 Kasım'da TDK Başkan Yardımcılığı'na atadı. Ancak Karakuş bir türlü göreve başlayamadı. Karakuş'a oda verilmediği gibi, 6 ay boyunca maaşı da ödenmedi. Bunun üzerine Karakuş, 4 Aralık'ta TDK Başkanlığı'na, "Maaşının ödenmesi, çalışma odasının belirlenmesi, çocukları, eşi ve kendisinin sağlık karnelerinin hazırlanması" için dilekçe verdi. Karakuş'un dilekçesine, TDK Başkanı Prof. Akalın olumsuz yanıt verdi. Prof. Akalın, Karakuş'a tebliğ edilen yazısında, "Onayın usulüne uygun görülmediğini" bildirdi. Karakuş bunun üzerine 30 Aralık'ta avukatları kanalıyla TDK Başkanı Akalın ve Genel Sekreteri Ali Karaçalı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, Akalın'a dava açılması için izin vermeyince Karakuş'un atandığı makama oturmak için hukuk mücadelesi sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine Karakuş da MHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title