Haberler

"Gönül Elçileri" Projesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi, Kayseri'de tanıtıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" projesi, Kayseri'de tanıtıldı.

İl Kültür Müdürlüğü Salonu'ndaki tanıtım toplantısında konuşan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 7'den 70'e herkesi kuşatacak çalışmalar yaptığını söyledi.

Bakanlığın kentteki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yılmaz, Kayseri'de 5 bin 700 özürlüye kendi evinde bakım hizmeti için ücret ödendiğini, 4 adet merkezde 550 özürlüye devlet desteğiyle bakım hizmeti verildiğini, belediyenin huzurevinde ise 120 yaşlının barındığını bildirdi.

344 çocuğun öz ailesinin yanında kalabilmesi için ailelere maddi destek sağlandığını anlatan Vali Yılmaz, "101 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanıyor. Çeşitli mahallerde belediyenin de yardımıyla 14 çocuk evimiz var, burada da 85 çocuk yaşıyor. Bu çocuklarımızın mahalle ve ev ortamında yaşamaları sağlanıyor. 257 çocuğumuz ise koruyucu aile beklemektedir. Köklü bir medeniyetin çocuklarıyız. Kanadı kırılan kuş için vakıf yaptıran bir kültüre sahibiz. Mahallemizde, sokağımızda gönlü, kanadı kırık bir çocuk var ise onlara sahip çıkmak hepimizin görevi" dedi.

-"Koruyucu aile de Kayseri birinci"-

Kayseri'nin hayırseverleriyle tanınan bir kent olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hayırda yarışan insanların yaşadığı bir ildeyiz. 101 çocuğumuz koruyucu ailede kalıyor. Bu rakamla Türkiye'de üçüncü sırada yerimizi alıyoruz. Nüfus ve kurum bakımında olan çocukların sayısına baktığımızda koruyucu aile adına birinci sıradayız. Tüm ailelerimize teşekkür ediyoruz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koruyucu Aile Birim Yöneticisi Erdem Albayrak ise, çocuk evlerinde veya kurumlarda çocuklara maddi ve manevi destek verdiklerini ancak hiçbir zaman 'aile' kavramının yerini dolduramadıklarını söyledi.

Türkiye'de 13 milyon aile olduğunu belirten Albayrak, "Koruyucu aile desteğinden bin 493 çocuk yararlanıyor. 23 bin çocuk daha koruyucu ailesini bekliyor" dedi.

Koruyucu aile kavramına İslamiyet'te de büyük önem verildiğine dikkati çeken Albayrak, "İlk koruyucu aile Peygamber Efendimizdir. Kölesi olan Zeyd Bin Haris'e sahip çıkmıştır. Onu evlat edinmiştir. Pek çok hadisi şerifte de bunun önemine işaret etmiştir" dedi.

Programda 20 yıldan koruyucu aile olan Sebahat ve Hamza Mert çiftine Vali Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.

Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Şerif Yılmaz Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title