Haberler

Gölpazarı'nda Kiraz Festivali Başladı

Bilecik'in Gölpazarı İlçesi'nde Düzenlenen 4. Kiraz Festivali Coşkuyla Başladı.

Bilecik'in Gölpazarı İlçesi'nde düzenlenen 4. Kiraz Festivali coşkuyla başladı.

Her sene geleneksel olarak düzenlenen festivale Bulgaristan, Karadağ ve Mekadonya Üsküp'ten topluluklar katıldı. Festival, kortej yürüyüşüyle başladı. Bilecik Valisi Musa Çolak, Belediye Başkanı İsmail Uzbay ve eşi, Bilecik Milletvekilleri Fahrettin Poyraz ve Yaşar Tüzün, siyasi parti temsilcileri ve yerel yöneticilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da yer aldığı grup, tarihi Reşadiye Mahallesi'nden Taşhan önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar yabancı gruplara büyük ilgi gösterdi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Gölpazarı Belediye Başkanı İsmail Uzmay, 4 yıldır geleneksel olarak düzenlenen festivalin, ilçenin tarımsal ürünlerinin hem ulusal, hem de uluslar arası arenada tanınan bir marka haline dönüştürülmesine katkı sağladığını kaydederek, bunun yanında festivalin ilçedeki doğal ve kültürel zenginliklerin ön plana çıkarılmasına da doğrudan destek verdiğini belirtti.

Yemek yarışması ve en güzel bahçe yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Mehter Takımı, yerli ve yabancı halk danslarının gösterilerinden sonra İpek yolunun geçtiği Gölpazarı'nda kervanları ağırlayan tarihi Taşhan'da sergilenen el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. 3 gün sürecek olan kiraz festivalinde sanatçılar Gaye Aksu, İsmal YK, Zühre Sabaz konser verecek.

Festivale Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik Milletvekilleri Fahrettin Poyraz ve Yaşar Tüzün, Gölpazarı İlçe Kaymakamı Yasemin Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri ve yerel yöneticilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

(SA-İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title