Haberler

Gökçek Sert Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın İddialarına Sert Yanıt Verdi. Eryılmaz'ın Tüm Sözlerinin Yalan Olduğunu Savunan Gökçek, "Beceriksizliğine Kılıf Bulmaya Çalışıyor. Belediye Başkanlığı Ufuk İster. Bıraksın Bu İşi, Belediyeciliği Bilmiyor. Gelsin Yanıma Kurs Vereyim Öğreteyim. Ufku Açılsın Bir Daha da Konuşmasın. Ben Muzaffer Beyi Maha...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 50’sini Büyükşehir Belediyesi’ne vereceği iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Eryılmaz’ın tüm iddialarının yalan olduğunu savunan Gökçek, “Beceriksizliğine kılıf bulmaya çalışıyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasındaki “ezeli rekabet”, başkanların karşılıklı açıklamalarıyla devam ediyor. Muzaffer Eryılmaz’ın, Çankaya Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından haciz tehdidi ve mali baskı altında tutulduğunu açıklamasının ardından Melih Gökçek’in yanıtı sert oldu.

Gökçek, Eryılmaz’ın yalan söylediğini ifade ederek, “Beceriksizliğine kılıf bulmaya çalışıyor. Belediye başkanlığı ufuk ister. Bıraksın bu belediye başkanlığını, bilmiyor bu işi. Ben Muzaffer beyi mahalle muhtarı bile yapmam” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada Gökçek’in sözlerine yer verildi. Eryılmaz’ın, “Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 50’sini Büyükşehir Belediyesi’ne vereceği” açıklamasının gerçek dışı olduğunu belirten Gökçek, “Bu da kuyruklu yalan. Çankaya Belediyesi’nin bütçesi, yanlış hatırlamıyorsam 290 trilyona bağlandı. Bizim alacağımız 40 trilyon lira. Yani 7’de birine tekabül eder. Nasıl yarısı oluyor?” dedi.

Eryılmaz’ın, kentsel dönüşümü “Rantsal Dönüşüm” olarak nitelendirmesini de eleştiren Gökçek, 14 bin metrekarelik arsa üzerine 246 bin metrekarelik inşaat ruhsatı verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Muzaffer Eryılmaz’ın, Eskişehir Yolu’ndan rant temin edildiği yönündeki iddiasını da Gökçek, Ankara’nın gelişmesine katkı sunacak işleri yapmaya devam edeceğini söyleyerek yanıt verdi.

Gökçek, defalarca anket yaptırdığını ve bu anketlere göre Eryılmaz’ın Çankaya’da bir kez daha belediye başkanı seçileme ihtimali olmadığını ifade etti. “Bütün Çankaya bu adamcağızdan şikayetçi” diyen Gökçek, şunları söyledi:

“Samimi söylüyorum, ben mahalle muhtarı yapmam Muzaffer beyi. Çünkü belediye başkanlığından anlamıyor. Ufku yok ki. Kendi mesleğine saygı duyuyorum, tıp mesleğinde gitsin ilerlesin. Doktordur saygı duyarım. Doktorluğuna bir diyeceğim yok. O konularda tenkit de etmem. Ama belediye başkanlığı ufuk ister. Bilmediğin işin içine niye giriyorsun kardeşim. Ufkun yok, git kendi işlerine bak.

Bunlara kalsa, Ankara hala köy ve kasaba olacak. Ufuk yok çünkü. Ufuk dersi istese memnuniyetle veririm… Ben bilenden öğreniyorum. Yurtdışına gidiyorum ve brifing alıyorum. O belediyeciliği bilmiyor. Gelsin yanıma kurs vereyim öğreteyim. Ufku açılsın bir daha da konuşmasın.”

ERYILMAZ NE DEMİŞTİ

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Çankaya’nın Büyükşehir’e olan borcuyla ilgili şunları söylemişti:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title