Haberler

Global Girişimcilik Haftası, Borsa İstanbul'daki Gong Töreniyle Başladı

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz: "Borsa İstanbul olarak girişimcilere sağladığımız finansman imkanlarının yanı sıra yeni bir takım girişimlere de öncülük etmek üzere çalışıyoru...

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, Borsa İstanbul olarak girişimcilere sağladıkları finansman imkanlarının yanı sıra yeni bir takım girişimlere de öncülük etmek üzere çalıştıklarını belirterek, "Bunlardan en önemlisi şu anda üzerinde çalıştığımız ve inşallah 2014 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz bir girişimcilik platformunu Borsamız bünyesinde kurmak" dedi.

Dünyada 140'tan fazla ülke ile aynı anda kutlanan ve girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak değerlendirmeye teşvik eden Global Girişimcilik Haftası, Borsa İstanbul'da gerçekleşen gong töreni ile başladı.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, gong töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda gösterdiği kayda değer büyümenin ardındaki en önemli tetikleyici faktörlerden birinin girişimcilerin sayısının her geçen gün artması olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmesi için girişimciliğin daha fazla teşvik edilmesinin şart olduğunu belirten Yılmaz, bu konuda Hükümetin aldığı önemli önlemler bulunduğunu ve bireysel katılım sermayesi uygulamasının hayata geçtiğini ifade etti.

Yılmaz, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da girişimciliği desteklemek ve daha ileri bir seviyeye ulaştırmak için var güçleriyle çalıştığını dile getirdi.

"Fikir geliştirin, finansmanı için destek vereceğiz"

Borsa İstanbul olarak pazarlarıyla girişimcilere sağladıkları finansman imkanlarının yanı sıra yeni bir takım girişimlere de öncülük etmek üzere çalıştıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bunlardan en önemlisi şu anda üzerinde çalıştığımız ve inşallah 2014 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz bir girişimcilik platformunu Borsamız bünyesinde kurmak. Bu girişimcilik platformu aslında girişimcilik ekosistemine çok önemli katkı sağlayacak bir mekanizma. Bu mekanizma üzerinden girişimcileri gerek start-up  adını verdiğimiz yeni yatırım yapan gerek erken aşamada girişimciliği gerçekleştiren firmaları hem finansman açısında desteklemeyi, yani onları yatırımcılarıyla belirli bir platformda bir araya getirmeyi hedefliyoruz hem de bu şirketlerimize mentorlük  ve eğitim anlamında bir takım fırsatlar sunarak onların daha büyük şirketler haline gelmesini amaçlıyoruz.

Bugünün küçükleri yarının büyükleri ifadesi şirketler için de geçerli. Bugün yeni inisiyatifleri desteklemezsek, yeni fikirlere zemin hazırlamazsak yarınki ekonomik büyümeyi gerçekleştirmemiz de zor olur. Bu nedenle biz hem şirketlere hem de tüm bireylere 'Fikir geliştirin, bu fikirlerinizin finansmanı için gerek biz gerek yatırımcılar her zaman her konuda size destek vereceğiz' vaadinde bulunuyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de girişimciliğin tüm paydaşlarıyla el birliği içinde çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde hem şirketlerimizin hem de girişimcilerimizin sayısı artacak. Böylece ülke ekonomimiz istenen büyüklüğe ulaşacak."

"Amaç, gençlere girişimciliği bir kariyer olarak sunmak"

Endeavor Girişimcisi ve yemeksepeti.com Kurucu Ortağı Melih Ödemiş ise Global Girşimcilik Haftası'nın amacının 18-30 yaş arasındaki gençlere girişimciliği bir kariyer olarak sunmak olduğunu söyledi.

Bu açıdan organizasyonun uluslararası alanda girişimciliği özendirici kampanyalardan biri olma özelliği taşıdığını belirten Ödemiş, Global Girişimcilik Haftası'nın bu yıl 140 ülkede kutlandığını kaydetti.

Sadece bu hafta dünya çapındaki binlerce etkinliğin milyonlarca gence ilham vereceğini vurgulayan Ödemiş, Endeavour'ın Global Girişimcilik Haftası'na 2008'dan bu yana diğer paydaşlarla birlikte ev sahipliği yaptığını dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Global Girişimcilik Haftası Borsa İstanbul Kemal Yılmaz Ödemiş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title