Haberler

Giresun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlanıyor

Güncelleme:

Giresun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hatıra ormanına fidan dikildi, şehitlik ziyaret edildi ve fotoğraf sergisi açıldı.

Giresun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hatıra ormanına fidan dikildi, şehitlik ziyaret edildi ve fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde Giresun Valisi Enver Ünlü ve il protokolü tarafından 15 Temmuz şehidi İsmail Kefal, Tirebolu ilçe Karademir köyünde bulunun kabri başında anıldı.

Daha sonra Giresun Valiliği karşısında oluşturulan '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikilerek bakımları yapıldı. Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve il protokolünün katılımıyla çeşitli türlerde 100 adet fidan dikildi.

Vali Ünlü, yaptığı açıklamada, "Hain darbe kalkışmasında vatana alçakları uğratmayan, göğsünü siper ederek milli iradeye sahip çıkan Aziz Şehitlerimiz anısına fidan diktik. O gece kendi salasını dinleyip, şehadete koşan yiğitlerimize selam olsun. Dağıttığımız fidanlar toprakla buluşarak istiklal ve istikbalimiz uğruna canını feda eden kahramanımızın aziz hatıralarıyla büyüyecek" dedi.

Etkinliklerin devamında, Hacı Miktat Camiinde öğle namazından sonra pandemi tedbirleri kapsamında 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Programa şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Mevlit programının ardından Can Akengin Sanat Galerisinde 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan olayların anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı. Vali Enver Ünlü, protokol üyeleriyle birlikte sergideki fotoğrafları inceledi. Sergide Ankara, İstanbul ve Giresun'dan çekilen 105 adet fotoğraf yer aldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Giresun Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title