Haberler

Giresun: AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kit Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, İktidarlarının Türk Limanlarının Kıbrıs Rumlar'a Açılması Yönünde Akılcı Bir Politika İzlediğini Söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, iktidarlarının Türk limanlarının Kıbrıs Rumlar'a açılması yönünde akılcı bir politika izlediğini söyledi.

Partisinin Giresun İl Divan Meclisi toplantısında konuşan Canikli, Avrupa Birliği (AB) tarafından Türkiye'nin birliğe üyelik sürecinde Türk limanlarının Kıbrıslı Rumlar'a açılması yönünde talebinin olduğunu hatırlattı. Canikli, AB'nin Türk limanlarının Kıbrıslı Rumlar'a açılması yönündeki talebine iktidarlarının akılcı bir hamleyle KKTC'nbin geleceği açısından önemli öneri sunduğunu belirterek, "İktidarımız burada çok akılcı bir hamle yapmıştır. Ne yaptı peki? Dedi ki; ben Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanıtanıma anlamına gelecek bir limanımı onların gemi ve uçaklarına açacağım. Ama karşılığında da KKTC'nin da tanınması anlamına gelecek olan Ercan Havaalanı ve Magosa Limanı'nın da uluslararası ticarete açılmasını istiyoruz. Bu KKTC'nin tanınması için son derece akılcı bir politikadır" dedi.

AK Parti iktidarlarının Türk limanlarının Kıbrıs Rumlar'a açılması yönünde akılcı bir politika izlediğini aktaran Canikli, "Önerimiz ilk bakışta eşit bir alışveriş gibi görünmektedir. Biz yüzde 50 veriyoruz, onlarda da yüzde 50 veriyor. Yani 2 koyuyor, 2 alıyor gibi görünüyor. Aslında durum öyle değil. Kıbrıs Rum Kesimi tüm dünya ülkeleri ve AB tarafından tanınan bir devlet. Kıbrıs Rum Kesimi ayrıca AB'ye üye 25 ülkeden birisi. Türkiye'nin muhatap kabul ettiği, girmek istediğimiz AB'nin bir üyesi. KKTC ise, dünyanın tanıdığı bir ülke olsaydı, o zaman teklifimiz eşit şartlarda kabul edilebilirdi. Oysaki KKTC, dünya ülkelerinin tanıdığı bir ülke değil. Burada şartlar eşit değil. Acak şartlar bizden yana. Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanıtanıma anlamına gelecek bir limanı onların gemi ve uçaklarına açarken, karşılığında da KKTC'nin da tanınması anlamına gelecek olan Ercan Havaalanı ve Magosa Limanı'nın da uluslararası ticarete açılmasını istiyoruz. Biz burada 2 vermeyi önerirken, 10 almayı hedefliyoruz. Yapılan hamlenin anlamı budur. Rum Kesimi'nin gösterdiği aşırı tepkinin de nedeni budur. İktidarımız Kıbrıs'ta son derece akılcı bir politika sürdürüyor" diye konuştu.

AK Parti Giresun İl Divan Meclisi toplantısına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri Hasan Aydın, Ali Temür ve Adem Tatlı, AK Parti Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, AK Parti ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title