Haberler

Gestaş'tan İftarda Boğaz Turu

Çanakkale Boğazı ve Adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., İstanbul'dan yaz sezonu için kiraladığı 'Erdoğan Yazıcı' isimli gezi teknesi ile boğaz turu düzenlemeye başladı.

Çanakkale Boğazı ve Adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., İstanbul'dan yaz sezonu için kiraladığı 'Erdoğan Yazıcı' isimli gezi teknesi ile boğaz turu düzenlemeye başladı. Ramazan ayı nedeniyle ilk turlar iftar yemeği paketiyle birlikte Şehitler Abidesi'ne yapılmaya başlandı.

Yaz sezonu boyunca Çanakkale Boğazı turu düzenlemek üzere İstanbul'dan kiralanan 'Erdoğan Yazıcı' isimli gezi teknesi, düzenlenen tören ile hizmete girdi. Gestaş'ın Çanakkale Feribot İskelesi önündeki alanda düzenlenen törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu, Gestaş'ın 2006 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar Çanakkale Boğazı ile Adalara deniz ulaşımını sağladığını söyledi. Bu yıl ilk defa Gestaş'ın gelirlerini daha da artırıp, operasyonel verimsizliğini azaltarak daha karlı hale getirdiklerini belirten Uslu, "Bu yılın ilk 6 ayı ile geçen yılın ilk 6 ayını kıyasladığımızda artı 2 milyon TL finansal kaynak oluşturduk. Bu finansal kaynakları, bugün hizmete açacağımız gezi gemimiz ve daha sonra da faaliyetlerini göstereceğimiz hizmetlerimizle halkımıza sunmuş olacağız. Bugün Çanakkale'mize yakışır çok lüks bir gezi gemisini hizmete açıyoruz. Türkiye'de bundan 6 tane var. 49 metrelik bir gemi. 400'ü açık alan olmak üzere toplam 900 kişilik yolcu taşıma kapasitesi var" dedi.

"ÇANAKKALE'NİN KADERİ NEYSE HAKKARİ'NİN ŞIRNAK'IN KADERİ BUNDAN FARKLI DEĞİLDİR"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise, "Bizim için Gestaş, marka değerinin Çanakkale adına artırıldığı ekstra markalardan bir tanesi. Gelen Müdürümüz göreve başladığında kendisine, bizim için İstanbul'da ne varsa, Amerika'da, İngiltere'de, lüks sahil kentlerinde ne varsa Çanakkale'de aynısı olacak demiştik. Örneğin İstanbul'un boğaz turları meşhurdur. İstanbul'un boğaz turları hep anılır, anlatılır. O ziyaretler olduğu zaman esnaf ve turizm gelişecek demektir. Çok farklı bir ortamda bu boğazı geçme imkanımız olacak. Hem de daha güvenlikli gemilerde. İstiyoruz ki anakkale Boğazını gezerek, doğanın kıymetini bilerek, oradaki şehitlerimizi anarak gezmek herkese nasip olsun" diye konuştu.

Turan, "Bu ülkenin 75 milyon evladı olarak terörden uzak, sıkıntıdan uzak, demokratik yapı içerisinde kalkınmış bir ülkede müreffeh bir hayatta yaşamak istiyoruz. Çanakkale'nin kaderi neyse Hakkari'nin Şırnak'ın kaderi bundan farklı değildir diye düşünüyorum. Bu yüzden şehitler diyarındaki anlayışın tüm Türkiye'ye hakim olmasını ümit ediyorum" dedi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise, "Çanakkale'nin incisi, Boğazı, gezi programları organize edilecek şekilde düzenlendi. Gestaş'ın gezi teknesi ile Çanakkalelilere ve İlimize gelecek olan tüm ziyaretçilere hizmet sunulacak. Şehitliklere arabayla bir şekilde gidiliyor. Ancak denizden gitmek ilk defa oluyor. Ancak orada bir iskele yok. Dolayısıyla şimdiye kadar deniz yoluyla bir sefer yapılamadı. Bizim bu seferlerimizde açıkta demirleyecek şekilde planlandı. Hedefimizde Abidenin altında bir iskele yapmak, oraya yanaşıp insanların gezi organizasyonunu bu şekilde planlamak var" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte gezi teknesinin önüne gelerek kurdeleyi kesip, resmi açılışı yaptı. Ardından protokol üyeleri ve davetliler gemiyle boğaz gezisine çıktı. Şehitler Abidesi önüne gelindiğinde okunan Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı, tabldotlarla dağıtılan yemekler yendi. Program boyunca Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Gestaş'ın kiraladığı gezi teknesi ile Ramazan ayı boyunca Şehitliklere iftar yemeği paketiyle 30 TL ücretle tur düzenlenecek. Ramazandan sonra yaz mevsimi boyunca günde iki kez 20 TL ücretle boğaz turu yapılacak.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Turan Çanakkale AK Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title