Haberler

Geri Dönüşüm Projesi Tüm Kente Yayıldı

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi Ve Er-Ka Kâğıtçılık Firmasının Ortak Çalışmasıyla 2004 Yılından Bu Yana Geri Dönüşüm Konusunda Çeşitli Faaliyetler Gerçekleştirmektedir.

Mahallelerde yürütülen geri dönüşün bilinçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin yaptığı açıklamada, "inegöl belediyesi ve er-ka kâğıtçılık firmasının ortak çalışmasıyla 2004 yılından bu yana geri dönüşüm konusunda çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir. İlk olarak çeşitli pilot bölgelerde daha sonrasında ise okullarda yapılan geri dönüşüm çalışmalarını şimdi tüm İnegöl'e yaymış bulunuyoruz.

Geri Dönüşüme Çevko'da Dahil

2009 yılında Belediyemiz geri dönüşüm çalışmalarına ÇEVKO'nun da dâhil olmasıyla 1. Aşama bölgeleri olarak Alanyurt ve Turgutalp mahallelerinde konutlarda ambalaj atıklarının ayrı toplanmasına başlanmıştır. 2010 yılında ise 2. Aşama mahalleleri olan Kemalpaşa, Burhaniye, Süleymaniye, Osmaniye, Mahmudiye ve Hamidiye de ambalaj atıkları yapılan kapı kapı bilgilendirme eğitimlerinin ardından ambalaj atıkları ayrı toplanmaktadır. Şu anda ise son aşamamız olan 3. Aşamaya gelinmiştir.

Cuma, Yenice, Sinanbey, Orhaniye, Mesudiye, Akhisar ve Huzur mahallelerinde bilgilendirme çalışmaları yapılmakta ve ambalaj atıkları bu mahallelerde de ayrı toplanacaktır. Cuma, Yenice, Sinanbey, Orhaniye mahallelerinde Cumartesi günleri, Mesudiye mahallesinde Çarşamba günleri, Akhisar ve Huzur mahallelerinde ise Salı günleri ambalaj atıkları toplanacaktır.

56 Bin 555 Konutta Ambalaj Atıkları Ayrı Toplanacak

Ambalaj atıklarının konutlarda ayrı toplanması tamamen halkımızın gönüllülük esasına dayanmaktadır. İnegöl Belediyesi olarak Bursa ilçeleri içerisinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda ilk sıralardayız.

Artık İnegöl Belediyesi'nin tamamında, yani 56555 konutta ambalaj atıkları ayrı olarak biriktirilip toplanacaktır. Bu sayede günlük olarak yaklaşık 19 ton ambalaj atığı ekonomimize ve İnegölümüze geri kazandırılacaktır. Bu da demek oluyor ki İnegöl Belediyesinde geri dönüşüm artık tamadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title